Осъдиха трима мъже за трафик на мигранти във Велико Търново

0
Осъдените мъже незаконно са превозвали мигранти през страната
Осъдените мъже незаконно са превозвали мигранти през страната Снимка: Dunavmost

Осъдените мъже незаконно са превозвали мигранти през страната

По досъдебно производство на Районна прокуратураВелико Търново бяха осъдени трима мъже, които незаконно са превозвали мигранти през страната.

Ю. С., В.М. (като извършители) и В.Р. (като помагач) бяха признати за виновни за това, че на 20.06.2023 г. в гр. Велико Търново в съучастие, с цел да набавят за себе си имотна облага, чрез използване на моторно превозно средство лек автомобил „Ауди А 6“ и лек автомобил „Пежо 307“ противозаконно подпомогнали чужденци – 7 лица, две от които ненавършили 16-годишна възраст (граждани на Палестина и на Сирия) да преминават в страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България - без да притежават редовен паспорт или заместващ го документ за пътуване или виза, като деянието е извършено по отношение на повече от едно лице – престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 4 и т. 5, вр. ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

За извършеното престъпление Ю. С. бе осъден на шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, а на В. М. и В.Р. бяха наложени наказания по една година лишаване от свобода, изпълнението на което на основание чл. 66, ал.1 от НК бе отложено за срок от три години. На тримата мъже бе наложена и глоба в размер на по 5000 лева.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 6, пр. 1 от НПК вр. чл. 53, ал. 1, б. „а“ от НК лек автомобил „Ауди А6“, собственост на В. М., като вещ послужила за извършване на престъплението, бе отнета в полза на държавата.

Делото е приключило с одобрени от Районен съд – Велико Търново споразумения с тримата подсъдими, които имат последиците на влезли в сила присъди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари