Осъдиха Георги Семерджиев на 20 години затвор

2
Семерджиев бе осъден за общо пет престъпления
Семерджиев бе осъден за общо пет престъпления Снимка: БГНЕС

Семерджиев бе осъден за общо пет престъпления

Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев за тежката катастрофа, станала през юли миналата година, при която загинаха две млади жени и го осъди на 20 години затвор, информира БТА.

Той бе признат за виновен по общо 5 обвинения:

- На 10 юни 2022 г., около 22.40 ч. за това, че е шофирал в „Студентски град” под въздействие на дрога. За това престъпление ще бъде лишен от свобода за 2,6 години и глоба от 1300 лева;

- Отново на 10 юни е предоставил фалшиво свидетелство за правоуправление. Присъдата е 5 години;

- 11 месеца за използване на фалшиви регистрационни номера на автомобила, който шофирал вечерта на 5 юли 2022 г.;

- Отново на 5 юли 2022 г. за притежание на наркотично вещество – 3 години затвор и глоба 7000 лева;

- 16 години за причиняване на смърт по непредпазливост при шофиране на автомобил след употребата на наркотични вещества и неспазване на правилата за движение вечерта на 5 юли 2022 г.

"Моля съдът да ме оправдае, не съм управлявал аз колата", поиска с последните си думи Георги Семерджиев.

Присъдата подлежи на обжалване.

Днес прокуратурата поиска от съда 22 години и шест месеца затвор за Семерджиев, като присъдата да се изпълнява при първоначално строг режим. Според прокурор Чавдар Железчев, събраните доказателства водят до извода, че Семерджиев е автор и на петте престъпления, за които е даден на съд.

Няма нито едно пряко доказателство в насока кой е управлявал автомобила към момента на катастрофата и колко хора е имало в него, заяви по-рано в пледоарията си Мирослав Христов - адвокатът на Семерджиев, като добави, че клиентът му е бил пасажер, а не шофьор на колата.

Според Христов прокуратурата и частното обвинение създават доказателствена мъгла чрез експертизите по делото с предположения на експертите по отношение мястото, на което се е намирал подсъдимия. Той посочи като безспорен факт, че Семерджиев е бил в автомобила. Христов припомни още, че свидетелят Марио Гюзелев заявява, че е видял две млади жени, едната от които е накуцвала, другата е плакала, които са напуснали мястото на катастрофата но бързайки. Свидетелят е чул едната да казва: "Бързо, че убихме хора."

Адвокатът добави още, че трима свидетели заявяват, че са разбрали на място, че от леката кола са излезли трима души - две жени и един мъж и са напуснали в неизвестна посока местопроизшествието. По думите му друг свидетел е посочил, че е видял в колата дамска чанта.

В предходното заседание по делото Семерджиев обясни, че не е шофирал той, а друг човек, като в колата са били трима души.

Защитникът на подсъдимия посочи още, че не може да се съгласи за това, че Семерджиев е шофирал под въздействието на наркотици, тъй като е бил задържан над 14 часа след инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    грозната действителност
    От тия 20 няма да излежи и една, сякаш не знаем как работи правосъдната система за подобни мутряги. Гръмка присъда за пред медиите, колкото обществото да млъкне и забрави за случая, след което далаверите тепърва започват.
  • 12
    1
    русенец
    Като се има предвид, че е внук на генерал Семерджиев и изобщо състоянието на правосъдната ни система, ще излезе от панделата след месеца, а след още ще е осъдил Булгаристан за много кинти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари