Осъдиха 40-годишна жена за купуване на гласове

0
Обвиняемата се е признала за виновна
Обвиняемата се е признала за виновна

Обвиняемата се е признала за виновна

Условна присъда получи 40-годишна жена от плевенското село Николаево за купуване на гласове. Това става известно от съобщение на Районната прокуратура в Плевен, публикувано на сайта ѝ.

От там посочват, че на 27 октомври е образувано бързо производство във връзка с установено нарушение на политическите права на гражданите, свързано с изборите за кметове и общински съветници.

На 28 октомври в качеството на обвиняема е привлечена жена на 40 години от село Николаево, област Плевен, за това, че на 27 октомври в същото село е дала на две други лица по 40 лв. с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат на изборите за кметове и общински съветници.

Обвиняемата се е признала за виновна. Сключено е споразумение между защитника ѝ и Районната прокуратура в Плевен, което вчера е одобрено от Районен съд - Плевен. С него на 40-годишната е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 11 месеца, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от три години. Тя е лишена и от право да заема определена държавна или обществена изборна длъжност за срок от три години.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда, посочват от Районната прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Габи
    Защо не осъдят тези които манипулират изборите с въвеждането на отречените и забранени в цял свят машини. Смешни, жалки манипулатори са всички хулещи гласуването с хартия. Излиза, че никоя друга Европейска държава не разбира от честни избори,а ние сме центъра на демокрацията.Жалки продажни твари.
  • 3
    1
    Бай хуй
    Да не би да са я питали от коя партия и кой и е дал парите?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари