Осъдиха четирима, купували гласове за 100 лева

0
Мъжете признали, че са давали по 30, 60, 90 и дори по 100 лева
Мъжете признали, че са давали по 30, 60, 90 и дори по 100 лева

Четирима мъже бяха осъдени за купуване на гласове в Плевенско.

Тази сряда съдът одобри постигнатите с Районната прокуратура в Плевен споразумения. Мъжете признали, че са давали по 30, 60, 90 и дори по 100 лева, предава Нова телевизия.

Красимир С. се е признал за виновен за това, че на 24 март в село Крушовица е дал пари на няколко души, за да гласуват за конкретна партия на изборите. На двама души той дал 30 лева, а на други двама - 60 лева. Той е осъден е на лишаване от свобода за срок от седем месеца, при първоначален общ режим на изтърпяване. 

Юксел А. се е признал за виновен за това, че дни преди изборите в същото село е дал на четирима души по 30 лева. Осъден е условно на 11 месеца затвор с 3 години изпитателен срок.

Захари М. се е признал за виновен за това, че на 24 март в същото село дал на двама души по 30 лева и на други двама - по 90 лева и на един човек - 100 лева, с цел да склонят свои близки да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия. Той също е осъден условно на 11 месеца затвор с 3 години изпитателен срок.

Шибил М. е осъден на същото наказание за това, че дни преди изборите в същото село дал на четирима души общо 210 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари