Организират ултрамаратон на Градския стадион в Русе

4

Подобни инициативи дават възможност на повече хора да се докоснат до спорта

През 2024 г. Русе отново ще бъде домакин на ултрамаратона „Дунав 24 ч. бягане“. Градският стадион ще посрещне желаещите да изпитат своите воля, дух и възможности на 20 и 21 април 2024 г.

Дисциплините, в които ще могат да се състезават атлетите, са както и по време на дебюта през 2023 г., - индивидуално 24, 12 и 6 часа. Ще има засичане на 50 км., 100 км. и 100 мили, както и щафета от трима състезатели по 2 часа.

За втори път състезанието ще се проведе на затворен маршрут на пистата на стадиона за 24 часа, като началото на маратона ще бъде дадено на 20 април в 12:00 часа на обяд и ще приключи на 21 април, в 12:00 часа – какъвто е и стандартът при провеждането на ултрамаратони. Останалите дисциплини ще бъдат 6-часов маратон с начало 12:00 ч. в събота, 12-часов с начало в 00:00 часа събота срещу неделя, и щафета с по трима участници, всеки от които ще бягат по 2 часа – те започват в 6:00 ч. сутринта в неделя. Целта е повечето дисциплини да приключат в неделя в 12:00 часа, а церемонията по награждаването да се състои след това.

Лекоатлетът и организатор на събитието и през 2024 г. е Вихрен Иванов - Виро, който поема цялата логистика и благодарение на своите лични постижения и добри контакти с атлети от целия свят, ще помогне за това погледът на бегачите да бъде обърнат към Русе. Подобни инициативи дават възможност на повече хора да се докоснат до спорта и да заобичат бягането, а и града на провеждане на уникалния 24-часов ултрамаратон - Русе.

Напомняме за невероятното постижение, които може би ще ви вдъхнови и мотивира в случай, че се колебаете дали да се запишете на това грандиозно събитие. Достоен за уважение рекорд постави Андрей Габриел Айленей, който със своите 268 км. и 95 м. в рамките на 24 часа е в топ 10 в света!

На 20 и 21 април очакваме над 100 състезатели от 10 държави, сред които Ирина Масанова от Кипър, която е втора в Спарталона, Сали от Нидерландия, която има записани 8 часа на 100 км и ще бяга за национален рекорд при жените, известният български ултрамаратонец Ицо пак тича също ще бъде на стадиона, за да покрие майсторски норматив за участие в Спарталона, както и още много други.

"Ще ви подсказваме и още, останете с нас и бъдете част от нас!", призовават организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари