Оперираха успешно малката Самуела

0
Съдбата на 8-годишното момиченце със сколиоза предизвика вълнения в цялата страна
Съдбата на 8-годишното момиченце със сколиоза предизвика вълнения в цялата страна

Малката Самуела от Сливен вече е оперирана.

Сложната и тежка хирургическа интервенция е извършена от екипа на доц. Васил Яблански на 5 юни, съобщи бащата на 8-годишното дете Емануил Куриян, пише Труд.

Операцията мина успешно. Сами все още е доста отпаднала, почти не е спала, но видимо е по-изправена, станала е по-висока най-малко с 5 сантиметра”, разказа той.

Двамата със съпругата му Стела са до болничното легло на рожбата си. Думите не стигат, за да изразят благодарността си към лекарите, които се бориха за живота на детето, и към всички състрадателни хора, с чиято финансова подкрепа операцията въобще стана възможна.

Съдбата на 8-годишното момиченце със сколиоза и семейството му предизвика вълнения в цялата страна. В началото на годината родителите кандидатстваха пред Фонда за лечение на деца за отпускане на необходимите 93 600 лева за операцията. Получиха одобрение, но в средата на март фондът шокиращо отказа финансиране с мотива, че частната болница, където единствено могат да бъдат поставени магнитни импланти на Сами, не е обявила обществена поръчка за доставката им.

Преди три дни родителите заявиха, че са се почувствали подиграни. Те посочиха още, че промени в закона са освободили частните болници от задължението да провеждат обществени поръчки. Освен това производителят бил един-единствен, доставчикът им – също. Така неотложната операция се забави повече от 4 месеца.

Семейство Куриян разказа за гаврата в социалната мрежа. Само за 2 седмици бяха събрани 73 000 лева и Сами бе приета в болницата. “Министерството на отбраната отпусна 10 000 лева”, с благодарност съобщи Емануил Куриян.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари