Опасна сграда по улица "Борисова"

2
Падаща мазилка от сграда в центъра на Русе застрашава живота и здравето на минувачите
Падаща мазилка от сграда в центъра на Русе застрашава живота и здравето на минувачите Снимка: Facebook / Julien Taushanov

Падаща мазилка от сграда в центъра на Русе застрашава живота и здравето на минувачите

Сигнал за падаща мазилка от сграда на улица "Борисова" 6 подаде русенец в групата "Обществен съвет Русе".

"Внимавайте, когато преминавате покрай "Борисова"6!! Няма предупредителни ленти и информация за падащи камъни!! Хубаво е, но се руши", предупреди Жулиен Таушанов в социалните мрежи.

Това не е единственият опасен обект по улица "Борисова". Неразрешен от години е случаят с падащите облицовъчни плочи от блок "Лермонтов", които са много тежки и буквално могат да убият човек на място. В случая живущите в блока трябва да ремонтират фасадата за своя сметка, е дежурният отговор на общината.

Подобни рушащи се сгради трябва да бъдат обезопасени, а на собствениците - да бъде издадено предписание за неотложен ремонт. В противен случай, рискът остава за минувачите, а отговорността - на произвола на съдбата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    Да се сезира
    Прокуратурата за престъпно отношение към собствеността, което потенциално може да застраши живота на хора.
  • 1
    12
    Друснете
    на живеещите една голяма глоба за опит за убийство на Кмета, който работи от другата страна на улицата и нещата заспиват.
  • 1
    11
    Owner
    Всяка етажна собственост има платен Домоуправител. Свиквате събрание , събирате пари, ремонтирате. Лесно е. Скоро ние правихме общо събрание на нашата етажна собственост. Събираме си редовно пари, правим си ремонтите без да чакаме на никого. Но в 8-етажния ни блок всички сме собственици без ипотеки . Скоро ни задължиха за асансьорите някакви Евродирективи да изпълним. Изпълнихме ги. Така стоят нещата. Всичко зависи от собствениците .
  • 10
    10
    Сериозен
    Плочките ще утрепят един. Обърнете внимание на бл.Русия! Падат тераси! Ще изтрепят група! И това е от десетилетие и повече. Обградете го този блок с ленти, ако не могат да се справят живущите назначете нещо като прокурист или супервайзър ли. Аз обикалям от четвърт километър като отивам към автогарата! Общината, хайде малко работа да свършите, а? Глоби нещо? Аре стига с тия предписания!
  • 10
    9
    Русенка
    Общината да направи ремонта и да си вземе парите по съдебен път. Какво чакате? Смъртен случай… да го четат по новините? Какво става в общината? Има ли живи хора или са в будна кома?! Сложете козирка от мрежа! Пълно безхаберие! Преди избори сте много активни! Вървете се снимайте пред падналите плочи- да ви видим колко сте активни и след избори!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари