Опашки от заминаващи на летище “Шереметиево" и шоково поскъпване на самолетните билети

0
Ситуацията на летище “Шереметиево" днес. На този полет 99% от пътниците са мъже.
Ситуацията на летище “Шереметиево" днес. На този полет 99% от пътниците са мъже.

Невиждан скок на цените на самолетните билети в Русия за държави, за които не се искат визи

Това е едно от последиците от решението на руския държавен глава Владимир Путин за частична военна мобилизация в страната.

Билетите вече достигат хиляди долари, ако ги има, предаде bTV

Част от хората описват случващото се с една дума - паника.

На другия полюс са руснаците, които казват, че мобилизацията е логичен ход и не е неочаквана като може да достигне далеч над 300 000 души.

Алекс Строцкий живее в София от датата на нападението над Украйна, 24 февруари. Той казва, че хората ще се опитат да избегнат мобилизацията.

Няма да успеят да ги намерят, те не живеят по адресната си регистрация, крият се по различни села. Това обаче не е живот, не може вечно да си в паника, да се озърташ за правоохранителните органи. Говори се за 300 000 души, но не им вярвам. Според някои източници мобилизираните ще стигнат 1 милион души”, заяви Алекс Строцкий.

Според него хората не излизат масово на протести, защото ги е страх да не лежат в затвора. Има и друга гледна точка.

Има определена тревожност, особено жените се тревожат повече. Имам приятели, които не са съгласни с мобилизацията, но аз не споря с никого. Войната винаги е ужасна, войната е смърт и наистина може да се протестира срещу войната, в полза на мира”, каза Михаил Веременко, жител на Москва.

“В много градове имаше несъгласувани протестни акции. На задържаните директно са им връчвани военни призовки, като Кремъл счита тази практика за законна. Изчезнаха билетите за всички безвизови държави - Армения, Казахстан, Киргизстан. Но в провинцията има и много желаещи да бъдат мобилизирани, защото хората са бедни и имат нужда от пари”, заяви Дмитрий Серков.

Кадри, с които bTV разполага, показват ситуацията на летище “Шереметиево" днес. На този полет 99% от пътниците са мъже.

Ако решите да напуснете Москва, можете да го направите в следващите дни, но на цена от 7000 долара.

Освен че са скъпи, билетите постепенно свършват, показва проверка на телевизията.

Засега за напускане на Русия не се изисква друг документ, освен документа за самоличност, но постепенно проверките и по сухопътните граници и на летищата се засилват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    свети химарс
    Бягат защото знаят какво е да си без кауза, и да воюваш срещу народ с кауза да брани родина! Толкова за прехвалената руска армия. Комедианта направи Путлер да изглежда смешен, жалко за русначетата които ще идат зян....
  • 2
    2
    до 1
    Мълчат, уя на Путин до макарите в устата си държат.
  • 4
    1
    daskal
    Хайде, путинофили, как ще коментирате това? Как ще коментирате огромните протести срещу мобилизацията? Задръстените летища. В Истанбул е пълно с имигриращи руснаци. В Москва са арестувани над 1000 протестиращи. Руснаците бягат ужасени от родината си. Казахме ви го още в началото - Путин ще се изправи сам с шайка бандити срещу народа си. Краят му наближава. Дано около него има и по-нормални хора, които да го озаптят преди да заповяда още по-големи идиотщини!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари