Опашката от автомобили край Писанец е стигнала 10 километра

3
4 камиона се оказаха закъсали в снега
4 камиона се оказаха закъсали в снега Видео: Русе Медиа

Падналият сняг създаде частични затруднения по пътищата в Русенско.

Основният проблем бе предизвикан от тежкотоварни камиони, които се оказаха неподготвени за зимата и закъсаха заради изтъркани гуми. Това на свой ред доведе до образуването на огромни опашки и задръствания.

Проблемите започнаха още сутринта на пътя Русе-Разград, когато два румънски ТИР-а са поднесли на разклона за село Писанец, предава Русе Медиа. На място е била изпратена техника на Пътното управление , за да ги изтегли. Малко по-късно на същото място са закъсали други два тежкотоварни автомобила.

Дърпахме големите тирове, бяха закъсали, не можаха да се качат нагоре. С изтъркани гуми са, нямат гуми изобщо“, каза един от шофьорите на трактор.

Блокирането на пътя и операцията по изтеглянето на камионите предизвика огромни задръствания. Опашката от изчакващи автомобили достигна 10 км, преди да пуснат отново движението.

Чакам от 45-50 минути, причина – казаха, че надолу не е чистено, не е чистен пътят. От Русе дотук беше чист, явно на Ветово има някакъв проблем. Ние сме подготвени за зимата, за тия, дето буксуват, нямам представа“, казва шофьорът на камион Васил Василев.

Почистването на пътищата в региона е започнало още през нощта, като 24 машини са обработвали с пясък и сол. От Пътната агенция отново напомнят на водачите да карат с подходящи за сезона гуми, за да не стават инциденти.

Частично електрозахранването е прекъснато в селата Червен и Табачка, като и към настоящия момент продължава работата на екипите на „ЕРП Север“. До обед се очаква авариите да бъдат отстранени. Във всички останали населени места от областта няма проблеми с подаването на ток и вода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари