Опасен панелен блок в Русе

19

Разтревожен русенец алармира за опасен панелен блок в квартал "Чародейка север"

В публикация в групата "Сигнали към Община Русе" гражданин съобщава, че един от панелите на блок 303 е отлепен и е готов да се срути. Други панели също са много напукани и опасни за целия блок, тъй като са носещи стени.

Русенецът призовава институциите да вземат мерки за отстраняване на опасността, но вместо това пълномощникът на Кмета Валентина Колева отговаря по крайно неадекватен и безпредметен начин. Тя твърди, че поддържането и стопанисването на сградите в режим на Етажна собственост е задължение на собствениците на жилищната сграда, но това не отменя задължението на институциите да предприемат превантивни мерки.

"С решение на Общото събрание, трябва да се организира поддръжката и укрепването на сградата!", пише Колева. "Тъй като аз много често съм в този район, искам да ви попитам, всички собственици и наематели в този блок, имат ли дадено разрешително да местят носещи панели и да усвояват балкони?!"

Други потребители на групата са категоричен, че отговорът на Колева е "крайно неадекватен и безпредметен". Те питат дали има контролни органи, които да проверят състоянието на блока при опасност, или ще трябва да чакаме да стане трагедия, след която няма да има никакво значение нещата, за които Колева пише.

Състоянието на панелните блокове в България е сериозен проблем. Много от тях са остарели и не отговарят на съвременните изисквания за безопасност. През последните години се случиха редица инциденти с падащи панели, които за щастие не доведоха до жертви.

В случая с блок 303 в Русе е необходимо незабавно да се предприемат мерки за отстраняване на опасността. Ако не се вземат мерки, съществува реална опасност от трагедия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    27
    Няма милост за тъпаците
    Кво ми дреме за тва село пълно с мангали и резаци. Тоя квартал си е гето все тая кви блокове има. Селяндурите дето са дошли да са уж русенци да се връщат по селата като им е скъпо в града. Баси наглите да искат някой друг да им ремонтира къщата. Май са ви в повече наркотиците там.
  • 2
    26
    Фффффф
    Санираха блокове на големци.Направиха всичко възможно да се вредят!!!!А,ние чакаме,чакаме от 2017г.
  • 12
    25
    като чета тука,
    разбирам, че общината трябва да ми ремонтира къщата, щото се е напукала?!? :) :) :)
  • 3
    24
    Инженер
    Този гражданин който всъщност е селянин да бачка у леярната на Монтюпе у да не взема работата на инженерите 🇻🇳🤣🇹🇷
  • 10
    23
    Славка Георгиева
    Аз мисля, че при ремонт на такива блокове, пари трябва да дават собствениците, събаряни стени и общината, която не е контролирала.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари