Опасен дилър - рецидивист от Русе влиза в ареста

7
М. А. е обвинен в разпространение на метамфетамин и хероин
М. А. е обвинен в разпространение на метамфетамин и хероин

Наркоразпространител, излязъл от затвора преди 3 месеца, отново в ареста

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на М. А., привлечен като обвиняем за това, че на 03.02.2021 год. в гр. Русе в условията на опасен рецидив без надлежно разрешително държал с цел разпространение 8.20 гр. метамфетамин и 23.61 гр. хероин на обща стойност около 1000 лв. Младият мъж е излязъл от затвора на 06.11.2020 г., където е изтърпял наказание три години лишаване от свобода при строг режим отново за същото престъпление.

Съдът счете, че към този ранен етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Освен това е налице реална опасност от укриване и извършване на престъпление от страна на осъждания 11 пъти М. А., ако не бъде задържан. Това следва от високата степен на обществена опасност на деянието и дееца. Престъплението, за което е повдигнато обвинение на М. А., е тежко умишлено, наказуемо с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв. Според съда, съществува опасност при определяне на друга мярка лицето да пристъпи към извършване на други престъпления, както и да въздейства на свидетелите по делото.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се взема мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на М. А., може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари