ООН: Турция е модел за отношение към бежанци и търсещи убежище

0
Жан Мари Гарели: Вие сте похвален модел за целия свят
Жан Мари Гарели: Вие сте похвален модел за целия свят

Това заяви заместник-представителят на Върховния комисариат на ООН за бежанците

Бежанците и търсещите убежище се посрещат и техните нужди се удовлетворяват по най-добрия начин, което го прави похвален модел за целия свят. Това заяви заместник-представителят на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) в Турция Жан Мари Гарели, цитиран от турски медии.

Турция е страна, в която бежанците и търсещите убежище се посрещат по най-добрия начин и получават значителна подкрепа. Вие сте похвален модел за целия свят по този начин”, каза Гарели по време на посещение на делегация на ВКБООН в Одрин, където търсещите убежище чакат на гръцката граница да им бъде разрешено да преминат към Европа.

По време на посещението при заместник-управителя на провинция Одрин Юсуф Гюлер след граничната зона Гарели похвали усилията към търсещи убежище във всеки регион на Турция, информира БГНЕС. 

Гюлер от своя страна каза, че хуманитарните нужди на жените и децата и здравните услуги се осигуряват перфектно и че Турция „отваря сърцето си за търсещите убежище, вместо да ги посреща с бомби“.

Гарели, който е работил в няколко страни, приемащи бежанци, каза: „Ние поставяме акцент върху модела на вашата страна. Щастливи сме, че работим с вас. Турция ме впечатлява”.

Хиляди бежанци и други мигранти се опитват да влязат в Гърция през източните сухопътни и морски граници на страната през последната седмица, след като Турция отвори границите си с Европа.

Турските медии нееднократно съобщават, че гръцките сили по границата неведнъж са използвали бойни муниции и гумени куршуми, водни оръдия и сълзотворен газ, за да отблъснат от браздата бежанците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари