Октай Енимехмедов излиза от килията и си отива вкъщи

0
Октай Енимехмедов излиза от килията и си отива вкъщи
Снимка: БГНЕС

Атентаторът на Ахмед Доган си отива вкъщи. С решение на Софийския апелативен съд (САС) Октай Енимехмедов излиза от килията и отива под домашен арест. Мярката на стрелеца, който атакува почетния лидер на ДПС на партийна конференция в НДК, е била изменена вчера на закрито заседание на съдиите.

На 26 февруари Софийският градски съд осъди на 3 години и 6 месеца затвор Октай Енимехмедов. Той бе признат за виновен за закана за убийство, но бе оправдан по обвинението за опит за убийство на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

СГС определи и присъда от 3 години за хулиганска проява, но бе взета предвид по-високата присъда и затова ще излежава 3,6 години. Също така съдът определи Енимехмедов да заплати разноските по делото в размер на 7 477 лева. По делото прокуратурата настояваше наказанието на Октай да е 17 години затвор.

На процеса свидетелства на два пъти и обвиненият във финансови афери Христо Бисеров. Преди да дойде в съда той беше обявен за издирване заради неявяването си на предишните заседания по делото. По шумния процес показания дадоха хора от ръководството на ДПС, сред които и настоящият председател Лютви Местан.

Почетният лидер Ахмед Доган обаче не даде показания срещу нападателя си и поиска да бъде заличен като свидетел. Съдът уважи молбата му, след като прие съдебна експертиза за психичното му състояние. Според медиците Доган е изпаднал в тежка депресия след атаката.

На 19 януари 2013 г. на Осмата национална конференция на ДПС в НДК Октай опита на три пъти да стреля в слепоочието на Ахмед Доган. 25-годишният студент излезе на подиума с пистолет в ръка, докато политикът изнасяше последния си доклад като партиен лидер. Октай насочи оръжието в главата на Доган и стреля три пъти, но пистолетът засече.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари