Окръжен съд – Русе отчете най-високи резултати за последните три години

2
Русенските магистрати са разгледали 2441 дела през 2023 година
Русенските магистрати са разгледали 2441 дела през 2023 година Снимка: Окръжен съд - Русе

Русенските магистрати са разгледали 2441 дела през 2023 година

Oбщо събрание за приемане на Годишния отчетен доклад за дейността на Окръжен съд – Русе и двата районни съда– Русе и Бяла през 2023 г. се състоя днес в Русе.

Председателят на съда Николинка Чокоева представи годишния доклад чрез мултимедийна презентация и отчете най-високи резултати от работата на Окръжния съд, сравнено с последните три години.

През 2023 г. в Окръжен съд – Русе са разгледани 2441 дела (две хиляди четиристотин и четиридесет и едно), от тях са свършени с финализиращ съдебен акт 2093 дела, от които 89 % - в тримесечен срок. Този висок резултат е следствие от неуморния труд на съдиите и служителите и се дължи на организацията на работните процеси, предприета от новото ръководството на съда - сформиране на постоянни въззивни състави, екипен принцип на работа в деловодството, профилиране на съдебните секретари по материя на делата, определяне на заседателни дни за отделните съдебни състави и разпределение на съдебните зали по отделения, съобщават от Окръжния съд. Отчетени бяха и множеството събития, проведени през отчетния период – срещи по образователната програма на ВСС между съдии, прокурори, адвокати и ученици, медийни участия на съдии, тържествен водосвет за началото на съдебната година, участия на магистрати в кръгли маси, благотворителни инициативи и мн. други.

Председателят отчете и резултатите на двата районни съда. В Районен съд – Русе са разгледани 10 693 дела, а в Районен съд – Бяла – 1572 дела.

Председателят на Върховен касационен съд Галина Захарова изпрати поздравителен адрес към председателя и съдиите от Окръжен съд с отправени поздравления за проявения професионализъм.

Гости на събранието бяха Корнелия Колева - зам. председател на Апелативен съд - Велико Търново, Диан Василев - административен ръководител - председател на Административен съд – Русе, Георги Георгиев - административен ръководител и окръжен прокурор в Окръжна прокуратура – Русе, Елена Балджиева - административен ръководител - председател на Районен съд – Русе, Ивелина Бонева - административен ръководител - председател на Районен съд – Бяла, Ирена Костадинова - административен ръководител и районен прокурор в Районна прокуратура – Русе, Звезделина Рафаилова - секретар на Адвокатска колегия – Русе, главен разследващ полицай в отдел „Разследване“ на ОД на МВР – Русе Анатолий Тодоров.

В края на отчетното събрание, председателят на Окръжния съд – Русе Николинка Чокоева благодари на съдиите и съдебните служители за високите постигнати резултати:

Пожелавам и през настоящата година да продължим да работим с грижа за законността, справедливостта, авторите на на съда и с уважение един към друг. Отправям благодарност към всички магистрати и съдебни служители от Русенския съдебен район за положения през годината неуморен труд, за куража и мотивацията. Благодарение на проявения професионализъм, можем да се поздравим с постигнатите отлични резултати, които ни определят като ефективен, иновативен и европейски съд.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари