Окончателно: САЩ ще изграждат 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй”

0
Депутатите ратифицираха споразумението между Щатите и България след критика от опозицията
Депутатите ратифицираха споразумението между Щатите и България след критика от опозицията Видео: NOVA

Депутатите ратифицираха споразумението между Щатите и България след критика от опозицията

Окончателно - Съединените щати ще изграждат седми и осми блок на АЕЦ „Козлодуй”. Депутатите ратифицираха споразумението, подписано през февруари, между правителствата на България и САЩ за сътрудничество по проект за изграждане на ядрена мощност, информира NOVA.

От българска страна подписа си положи министърът на енергетиката в оставка Румен Радев, а от американска - помощник-секретарят в Министерството на енергетиката на САЩ Андрю Лайт.

В дебата в пленарната зала се включиха само партиите от опозицията, които се обявиха твърдо против споразумението. „Вчера от ПП-ДБ късаха ризи и ревяха, че само те гласуват за прехвърляне на средства във фонда. Днес именно те ще гласуват, заедно с партньорите си, за одобряването на една кражба”, смята Коста Стоянов от „Възраждане”.

Борислав Гуцанов от БСП отправи въпрос към управляващата коалиция: „Имате ли право в тази разпадаща се ситуация да взимате подобно решение, което е против интересите на страната. Няма друга страна в Европа, която е съгласна да стане експериментална площадка”, заяви депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    До азе
    Абе азе ти от кой Курнико излязе? Ах бе азе,азе......дано тръба поме с газ да ни олазе но от заднико ти да не излазе....много че пърдиш и веке с газ че ни дариш.... азе,азе....иди си и дрънкай у вазе
  • 5
    7
    L-KARN
    Откачихме се от едните и веднага се нанизахме на другите! От трън, че на глог,че по-висок!!!!
  • 4
    6
    L:Aklk
    Агресорът сащ от 20 години с войски окупира България, унищожава България, руши морала в обществото, диктува кои ще са министри, забрани изборите в България, скоро ходи и в Светия синод, за да бъде назначен удобен за агресора сащ патриарх на България, а и докара в България извращенията на сащ под формата на 8908989800990 пола! сащ е унищожител на християнски ценности!
  • 6
    5
    Точен
    Фенери свещи лягане по светло . Бизнеса съкращения глад за народа . Много бедни хора на ръбъ на оцеляването .Русия зле ама с САЩ три пъти.никой хайр нее видял от тия кърлижи.
  • -11
    4
    азе
    Газ пикаете като нещо от Запада ще дойде в БГ-то, ейй. Трябва няколко поколения да се сменят, че най-сетне да уврат кратуните ни. Русия е изпята песен, винаги е била. Абсолютно никаква полза от нея за България след 9ти. Преди това малко мечешка услуга с тези освобождения.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари