Окаян път спря Пресиян от училище

0
Майка му не може да бута инвалидната количка в огромните локви
Майка му не може да бута инвалидната количка в огромните локви

История с продължение.

Преди няколко месеца ви разказахме за Анета Янева, която всеки ден изминава по 4 км, бутайки инвалидната количка на 14-годишния си син до училище. Тогава жената се бореше да бъде настанена с децата си в общинско жилище. По Коледа екипът на Bulgaria ON AIR отново се срещна с тях, за да види как и дали се е променил животът им.

Въпреки, че вече 9 години е прикован към инвалидната количка, осмокласникът Пресиян никога не е спирал да мечтае и да иска да учи. За да може, когато оздравее, да работи и да помага на майка си и по-малкото си братче.

Тримата живеят в малка стая в покрайнините на Велико Търново, в която обаче липсват елементарни битови условия. Пътят до там е в окаяно състояние, транспорт няма, а майка му е принудена сама да бута инвалидната му количка до училище.

Веднага след като за първи път ви разказахме историята на семейството на Ани, добри хора започнали всеки ден да возят до училище 14-годишния Пресиян.

Поради липсата на достатъчно средства това продължило три седмици, а от началото на декември момчето не може да посещава училище, тъй като навън е студено, а майка му не може да преминава през огромните локви на улицата им с инвалидната му количка.

Коледа посрещат тримата в малката стаичка, в която продължават да живеят.

Повече подробности вижте във видеото тук.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари