Огнян Герджиков рисува по тялото на световна шампионка по самбо

0
Проф. Огнян Герджиков нанесе последните щрихи на тялото на младото момиче
Проф. Огнян Герджиков нанесе последните щрихи на тялото на младото момиче Видео: Канал 3

Днес в рубриката "Изкуство по време на пандемия" с Ивелина Кунчева ще се запознаете с Иван Яхнаджиев, художник, който откри изложба с името "Антивирусно"

 Чрез експозицията той цели да зареди имунната си система с целебната сила на цветовете. И да я предаде на всички посетители. Събитието се състоя в къщата на София.

"Направихме го на инат. Това ,което правим е по-силно от този вирус, май го победихме. Изкуството успява да промени това, което е в главата, прави ни други, та един вирус ли няма?", сподели творецът.

Магдалена Гигова, журналист и негова приятелка, допълни:

"Той е нарисувал 16 картини в изолация, подарил е доста картини на лекарите от първа линия на 1-ва градска болница чрез Боряна Холевич. Затова снимките и картините не достигат. Някои от тях са картина и снимка къде точно я е рисувал по спомен. Аз добавих картини и от моята лична колекция, защото не достигат и да има пълноценна изложба".

Дина Темелкова собственик на къщата на София каза, че "тази изложба като един край на карантината и световната изолация".

Част от арт събитието беше и боди арт върху младо момиче - Изабел Христова – световна и европейска шампионка по джудо, сумо и самбо.

Проф. Огнян Герджиков нанесе последните щрихи на тялото на дамата.

"Аз и друг път съм рисувал по голо тяло. Иван Яхнаджиев ми е възлагал да направя завършен вид на модела. Имам цяла стена с негови картини. Той обагря нещата и създава ведрост, която липсва в нашето ежедневие", сподели юристът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари