Огнеборците в Русенско реагираха на 6 сигнала през изминалия ден

0
При инцидента с преобърнат ТИР е имало изтичане на дизелово гориво
При инцидента с преобърнат ТИР е имало изтичане на дизелово гориво Снимка: Фейсбук

При инцидента с преобърнат ТИР е имало изтичане на дизелово гориво

През изминалото денонощие служителите на РДПБЗН - Русе са реагирали на 6 сигнала.

В 10:52 часа екип от Първа РСПБЗН е изпратен на сигнал за дим, забелязан в имот на ул. Земеделска в Русе. При пристигане на адреса огнеборците са установили, че няма пожар, а гражданка е запалила огън в двора си. Гасителни действия не са извършвани, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР - Русе.

Между 12:13 и 14:32 ч. екип от РСПБЗН - Бяла е изпратен за съдействие в района на пътен инцидент с товарен автомобил, който се е преобърнал в кръговото кръстовище в гр. Бяла. ТИР-ът е бил натоварен с празни палети. При инцидента е имало изтичане на дизелово гориво и служителите са останали на местопроизшествието до претоварване на ТИР-а.

От там са изпратени на друг сигнал за запалено ремарке на товарен автомобил в района на село Полско Косово на главния път I - 5. При отиване на място се е оказало, че е прегрял лагер на едно от колелетата на ремаркето на тир и се е запалила гумата, но водачът е успял да я загаси с пожарогасител.

Вчера следобед и по-късно вечерта ветовските пожарникари са ходили да гасят запалени сухи треви и отпадъци в гр. Сеново на ул. Трети март. Няма нанесени щети. Тази нощ, за времето от 00:47 до 01:25 часа, екип от Втора РСПБЗН е гасил запалени пластмасови контейнери в кв. „Здравец Изток“ в гр. Русе. При произшествието са засегнати общо 6 пластмасови контейнера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари