Одобриха участието на България в допълнително споразумение относно ваксина срещу COVID-19

0
Доставката на 2 710 904 дози от ваксина Comirnaty да бъде отложена от второто тримесечие на 2022 г. за третото тримесечие на 2022 г
Доставката на 2 710 904 дози от ваксина Comirnaty да бъде отложена от второто тримесечие на 2022 г. за третото тримесечие на 2022 г

Това реши на заседание Министерски съвет

Министерският съвет прие проект на протоколно Решение, с което да одобри участието на България в Допълнително споразумение към Споразумението за закупуване, последващо развитие, производство и опции за закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19 за държавите - членки на ЕС, между Европейската комисия и Pfizer Inc./BioNTech Manufacturing GmbH, за 2022 и 2023 г. (SANTE/ 2021/03/020) и отлагането на доставките на ваксините, които България трябва да получи през второто тримесечие на 2022 г. за третото тримесечие на 2022 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Проектът на споразумение предвижда доставката на 2 710 904 дози от ваксина Comirnaty да бъде отложена от второто тримесечие на 2022 г. за третото тримесечие на 2022 г. В страната са налични над 2,2 млн. дози ваксина Comirnaty, с които ще се осигури непрекъсваем ваксинационен процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    mmmda
    Казват ни в прав текст, че за Коледа пак ще го пуснат К-19 и пак ще сме на чантията като експериментални мишки, само, че още по-гладни и изпосталели. Що народ здрав и прав, но ваксиниран ! измря без време - никой не говори и не се замисля. Моя съседка, здрава и права, но ваксинирана, почина внезапно вчера и колко хора още... ! Нещо ? Някой ?
  • 9
    2
    до харвардския путьо:
    Айде да видим къде, на майка си в путката, ще ги набиете тия *ваксини*? И защо се харчат пари на данъкоплатците за нещо, което НИКОЙ не иска? Тъпата курва Урсула ли ви задължи да плащате? А срещу какво поехте тоя ангажимент? Пътници сте, ей, да знаете!
  • 8
    1
    dani
    Мин. съвет мисля,че има много по-належащи проблеми да решава в този момент.Цените на основните продукти продължават възходящият си ход,а те се занимават с ваксини.Кой точно притиска управляващите да подписват това допълнително споразумение-фон дер Л...?Това са отново пари на данъкоплатците,които отиват в една определена фирма/Pfizer Inc./? Докога ще се обогатява г-жа фон дер Л.и семейството ?Уведомяват ни,че има в момента в България 2,2 млн. ваксини-защо са ни още 2 710 904 дози?На кого ще ги слагат есента?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари