Изтича срокът на милиони неизползвани ваксини у нас

1
По данни на здравното министерство към момента в България има близо 4 милиона дози от четирите ваксини срещу коронавирус
По данни на здравното министерство към момента в България има близо 4 милиона дози от четирите ваксини срещу коронавирус

Слаб интерес към ваксинирането срещу Covid-19

Големите центрове в София затвориха. За последните 24 часа в страната са поставени едва 54 дози ваксини, информира БНТ. 

По данни на здравното министерство към момента в България има близо 4 милиона дози от четирите ваксини срещу коронавирус.

Срокът на годност на част от тях изтича през този месец. Здравните инспекции в страната ще съберат и унищожат ваксините с изтекъл срок. Колко точно са те обаче от здравното министерство не уточниха.

До края на годината в България се очакват доставки на нови над 2,7 милиона дози от ваксините.

Страната ни не може да се откаже от тях, защото количествата са договорени от Европейската комисия. България и още 9 държави са поискали преразглеждане на рамковото споразумение заради установените излишъци от ваксини.

България може да сподели или препродаде ваксини срещу ковид на други държави. До момента сме дарили над 3,6 милиона дози ваксини на няколко държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    colibri
    Преди няколко дни Кантарджиев препоръча да се сложи доза от ваксините м.септември.За някого тя ще бъде 3 или 4 доза. Всеки трябва да прецени за себе си-това според мен е правилният подход. Предполагам, че в краят на м. август ще се появят лекари, които ще ни призовават да слагаме нови дози ваксини срещу мутациите, или ще се появи чисто нов щам. Доставените и новопоръчените ваксини трябва явно да се употребят,а не да се унищожават-все пак струват пари.
  • 3
    2
    9 710 904 дози!!!!
    ...Съгласно договора, сключен между Европейската комисия и Pfizer/BioNTech до края на 2022 г. у нас трябва да бъдат доставени още 2 710 904 дози, а през 2023 г. – над 7 млн. дози. ...
  • 4
    1
    Казанската Афера
    Ами набийте си ги!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари