Одобриха 80 кандидати за преминаване към алтернативно отопление

0
Одобрените кандидати следва да представят в Общината технически проект за газификация на имота
Одобрените кандидати следва да представят в Общината технически проект за газификация на имота

Одобрените кандидати следва да представят в Общината технически проект за газификация на имота

80 са одобрените кандидати, подали документи за преминаване към алтернативно отопление на домакинствата в периода 2 май - 31 юли тази година.

В двумесечен срок от обявяване на резултатите (до 17.10.2023 г.) одобрените за преминаване към отопление с природен газ следва да представят в Общината технически проект за газификация на имота (включващ и вида на отоплителните уреди: газов котел или газов конвектор/и), съгласно изискванията на нормативната уредба.

Одобрените кандидати, които предстои да преминат към отопление с пелетна камина, с водна риза или на отопление с котел на пелети с водна риза, в двумесечен срок от обявяване на резултатите (до 17.10.2023 г.) трябва да представят техническа схема на инсталацията на водна риза, която включва задължително вида и мощността на отоплителния уред на пелети.

Приемът на документи за кандидатстване продължава, като поканата към гражданите ще остане отворена до изчерпване на финансовия ресурс по проекта, но не по-късно от 30.04.2024 г. Класирането на кандидатите, подали формуляри в периода 01.08.2023 г. - 31.10.2023 г., ще бъде извършено до 30.11.2023 г.

Дейностите се извършват по Основната фаза на Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” по Програма LIFE на Европейския съюз.

Оценката на кандидатите по критериите и чрез състезателен подбор беше извършена от работна група експерти по Проекта.

Списъкът с одобрените кандидати може да намерите ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Aha
    На запад забраняват новите жилища да се отопляват на газ и дизеш, тука още не сме получили сводката. Термопомпи и слънчеви панели.
  • 5
    2
    Браво на Избраните
    Ама хич не вярвам че има корупционни схеми при избора на спечелилите. Но може да проследят роднинско-родствените връзки на спечелилите и участниците в Комисията. Може да проследят и връзките на Осеменителят със спечелилите. Проследяване ей така за спорта и за намиране на работа на разследващите полюцаи в Общинарската Полюция.
  • 3
    1
    енергетик
    Първо - инсталациите на газ имат склонност да гърмят и отнасят цели етажи. Всички сме виждали във Ютюб подобни неща. Второ - на пелети по евтино ли е ? По екологично ли е ? Трето - на ток е скъпо и ще става още по скъпо. Факти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари