Одобриха Община Русе по проект за подмяна на отоплителни уреди

9
Стойността на изготвеното проектно предложение е близо 37 милиона лева
Стойността на изготвеното проектно предложение е близо 37 милиона лева Снимка: Dunavmost

Стойността на изготвеното проектно предложение е близо 37 милиона лева

Община Русе е одобрена за финансиране по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, свързана с подмяната на топлоуреди на твърдо гориво с екологични алтернативи. Стойността на изготвеното проектно предложение е 36 966 315 лв.

В изпълнение на проекта ще бъдат подменени старите печки и котли, работещи с твърдо гориво, с друг вид високоефективни отоплителни устройства – климатици, термопомпи и пелети. Демонтираните отоплителни устройства ще бъдат предавани за последващо третиране. Приходите от тяхното предаване ще се инвестират в изпълнението на зелени мерки, включени в Общинска програма за КАВ на община Русе.

Целта на проекта е да допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух (КАВ) чрез намаляване наднормените нива на фини прахови частици (ФПЧ10) на територията на общини с нарушено качество на въздуха по този показател в периода 2017-2021 г.

Процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16FFPR002-5.001 е по мярка „За по-чист въздух!“ по Приоритет 5 „Въздух“ на Програма „Околна среда“ 2021-2027.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Резулгятът
    От подмяната на осветлението в кв.чародейка е плачевен. Кварталът потъна в пълен мрак. Пеньо да сложи това осветление в центъра на града а не в крайните квартали, явно ни смята за трето ниво граждани. Искаме да знаем ходил ли е в часовете по физика и как новите тела поставени на неподходяща височина могат да осветят на повече от 50 см., явно трябва да ходим с четници, за да си осветяване докато се прибираме вечер
  • 4
    1
    .........
    А,кога ще се довърши напълно енергийната ефективност т.е.безплатното саниране??????Има много блокове,които са в резервите и чакат!!!!Още средсва има,които община Русе трябва да усвои!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари