ОДБХ - Русе стартира дни на отворените врати

1
Две инициативи стартират от Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ в Русе
Две инициативи стартират от Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ в Русе

Две инициативи стартират от Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ в Русе

Това стана ясно на среща между областния управител Анатоли Станев и директора на ОДБХ инж. Иван Ласонин. Още от следващия месец инж. Ласонин ще има приемен ден за гражданите. Той ще бъде всяка първа и трета сряда от месеца между 15.00 и 17.00 часа. В рамките на тези два часа всеки ще може да зададе въпросите си и да сподели вижданията си лично с директора на ОДБХ, както и да се информира по въпроси, свързани с дейността на институцията.

„Мисля, че това е необходима стъпка, която ще даде допълнителна сигурност на гражданите. Въпросът за безопасността на храните е от първостепенно значение за всеки и хората трябва да бъдат спокойни какво консумират.“, каза инж. Ласонин. Записването за приемния ден ще става на телефон 082/845 956 от 09.00 до 17.30 часа всеки делничен ден.

Същевременно от ОДБХ възнамеряват да започнат регулярно провеждане на дни на отворените врати. Първата такава кампания най-вероятно ще бъде през втората половина на месец септември тази година и ще е насочена предимно към студентите в тази сфера. Идеята е младите и способни кадри да бъдат мотивирани да останат в България и да работят в полза на държавата.

„Разбира се добре са дошли ученици, земеделски производители, търговци, представители на заведенията за обществено хранене и жители на региона с интерес към нашата дейност“, допълни инж. Ласонин и увери, че всички в поверената му институция ще се постараят да направят събитието максимално интересно за малки и големи. Освен това в рамките на инициативите от ОДБХ ще изнасят и полезна информация за потребителите как да разпознават колко са пресни продуктите, които купуват всеки ден.

От своя страна областният управител Анатоли Станев подкрепи инициативата и обеща съдействие при необходимост. Той бе категоричен, че подобни инициативи са полезни и работещи, както и че повече институции на държавно и местно ниво трябва да бъдат отворени към мнението на гражданското общество.

„Необходимо е да чуваме какво искат хората и от какво имат нужда. Това е основата на всяко ефективно управление.“, заяви Станев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари