Очевидец разказва за инцидента с блъснатото от автобус дете

1
Беше ужасяващо, кръвта беше страшно много, но хората само гледаха, никой не извика помощ от поликлиниката
Беше ужасяващо, кръвта беше страшно много, но хората само гледаха, никой не извика помощ от поликлиниката Видео: БНТ

Автобус на градския транспорт блъсна дете в столичния квартал "Младост". 12-годишното момче е било с електрическа тротинетка и е пресичало на зелен светофар, като в същото време светва зелено и за преминаващите автомобили на кръстовището.

Според очевидци шофьорът на автобус по линия 314 не е видял детето. След инцидента, то е откарано в "Пирогов" и му е направена операция.

Идвах отгоре с автомобила си, видях на стотина метра пред мен, че светва зелено, автобусът започна да завива и в следващия момент рязко наби спирачки, разказа пред БНТ журналистът Златко Желев, който става очевидец на инцидента.

Златко Желев, свидетел: Приближих се с колата, видях детето, което изпитваше неистови болки, крещеше, а лявото му краче беше окървавено. Гледката наистина беше ужасяваща. Видях, че хората се опитваха да окажат помощ на детето, имаше страшно много кръв. В следващия момент полицейски патрули започнаха да опитват да регулират движението, защото трафикът беше интензивен. След това видях таксиджия, който спря страшно близо до патрулката и започна да снима с телефона си, което ме потресе.

Много хора стояха и не взеха никакво отношение, което не мога да разбера, защото в крайна сметка поликлиниката е само на 25 м и никой не се намери да извика помощ, докато чакат линейката, допълни още Желев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари