Очакват се 750 000 дози "Пфайзер"

0
Допълнителните количества ще пристигна през настоящия и идния месец
Допълнителните количества ще пристигна през настоящия и идния месец

Над 750 000 допълнителни дози от ваксината на „Пфайзер“ ще получи България, благодарение на европейската солидарност

Това заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов в рамките на извънредното правителствено заседание. Допълнителните количества ще пристигнат още през настоящия и идния месец, за да може да приключи процесът по ваксинацията у нас, съобщиха от правителствената информационна служба, предаде Фокус.

Изказвам благодарност към председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която ежедневно и с огромни усилия работи за целия Европейски съюз“, акцентира Борисов и подчерта ключовата роля, която председателят на ЕК има за осигуряване на ваксини за всички европейски граждани.

Определените за България допълнителни над 750 000 ваксини на „Пфайзер“ са от новата ускорена доставка от 50 милиона дози, за които вчера съобщи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. С това общият брой ваксини на „Пфайзер“ за Европейския съюз за второто тримесечие на годината ще достигне 250 милиона.

Министър-председателят Борисов бе категоричен, че осигурените допълнителни количества на ниво ЕС, които се разпределят на принципа на глава от населението за всички държави членки, са безспорен успех в общите действия на Европа срещу пандемията и поредното доказателство за солидарността в общността.

Бойко Борисов припомни също, че в следващите два месеца България ще може да разчита и на вече договорените 2,7 милиона дози от ваксината на „Пфайзер“, което гарантира, че имунизацията ще върви с пълна сила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари