Очаква се застудяване през следващите дни

1
Дневните температури ще се понижат с 3-5 градуса, като ще има превалявания от дъжд и сняг
Дневните температури ще се понижат с 3-5 градуса, като ще има превалявания от дъжд и сняг

Дневните температури ще се понижат с 3-5 градуса, като ще има превалявания от дъжд и сняг

Минималните температури ще са между минус 2° и 4°, в София - около минус 2°, а максималните - между 8° и 13°, в София - около 8°.

Сутринта в низините и котловините видимостта ще бъде намалена от мъгли, които на много места ще се задържат и в часовете преди обяд. В останалата част от страната денят ще започне със слънчево време. След обяд от запад облачността ще се увеличава, но ще бъде почти без валежи. На изток ще остане предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от юг-югозапад, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 9° до 12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличава, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

В четвъртък със силен вятър от северозапад ще нахлуе по-студен въздух и дневните температури ще се понижат с 3-5 градуса. Облачността ще е по-често значителна, без валежи.

В петък вятърът временно ще се ориентира от запад-югозапад. На места, главно в Западна България, ще превали дъжд, към вечерта в Предбалкана и високите котловинни полета - дъжд и сняг.

В събота ще остане ветровито, а вятърът отново ще бъде северозападен, умерен и силен. На места ще има превалявания, от дъжд или дъжд и сняг.

В неделя ще остане ветровито, но вероятността за валежи е много малка. Ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари