Очаква се дистанционното обучение на учениците да продължи до 13 април

2
От МОН чакат заповед на здравния министър
От МОН чакат заповед на здравния министър Снимка: БГНЕС

С висока степен на вероятност дистанционната форма за обучение на учениците ще продължи поне до 13 април - това посочват в съобщение до учителите и директорите в страната от Министерството на образованието и науката.

От МОН  уточниха, че решение за удължаване на ваканцията все още не е взето, тъй като за целта трябва да бъде издадена заповед на министъра на здравеопазването, съобщи БНР.

На учителите и директорите се препоръчва да започнат преподаване на нови знания, ако до този момент не са  направили това, да редуват синхронно и асинхронно обучение и да използват възможностите на  проектно-базираното обучение, при което на учениците се поставя конкретна дневна, седмична или с  по-дълъг срок за изпълнение  задача.

За учениците от 1 до 7 клас се препоръчва до 6 астрономически часа дневна натовареност, а за тези от 8 до 12 клас- 7 часа , като се има предвид, че част от това време не е в електронна среда, изтъкват от МОН.

Не е необходимо разпределението на часовете от разстояние  да повтаря седмичното разписание, препоръчваме приоритетно да се залагат уроци по български език и литература, математика, природни и обществени науки, съветват още от просветното министерство.

Оттам уточняват, че в рамките на дистанционното обучение учителите не пишат оценки  на учениците, а само си водят бележки за работата им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари