Очаква ни жега през Август

0
Август ще продължи с нова поредица слънчеви и горещи дни
Август ще продължи с нова поредица слънчеви и горещи дни

Август ще продължи с нова поредица слънчеви и горещи дни

В следващите две седмици времето ще е характерното за сезона - преобладаващо слънчево и през повечето дни горещо. Смущенията ще са малко, но заради високите температури потенциалът им ще е за по-мощни летни бури.

В понеделник над Балканите преминава студен атмосферен фронт. Духа осезаем северозападен вятър, а дневните температури леко ще се понижат до интервала 28-33 градуса. Валежите вече преминаха над Западна България, където до вечерта облачността ще е разкъсана. В хода на деня условия за летни бури с краткотраен, интензивен порой, гръмотевици и градушки ще има локално в Централна Южна България и в Североизтока, предаде NOVA.

От вторник до петък слънцето ще преобладава почти навсякъде. Повече облаци се очакват в сряда с възможни локални следобедни превалявания по планините. Температурите ще се повишават и към края на седмицата в обичайно горещите точки на страната термометрите ще покажат около и малко над 40 градуса.

Пореден студен атмосферен фронт ще премине през почивните дни. Жегата временно ще отстъпи, поне в западната половина на страната. За 2-3 дни сутрешните температури ще паднат до 10-15 градуса. В дните 5-6 август ще се оформят краткотрайни гръмотевични валежи с градушки и резки пориви на северозападни ветрове.

Август ще продължи с нова поредица слънчеви и сухи дни, като постепенно следобедните температури ще се върнат до интервала 30-35 градуса. Изгледи за неустойчивост с краткотрайни гръмотевични валежи има за 12-13 август, но с по-голяма вероятност в западната половина на страната.

По Черноморското крайбрежие

До средата на август времето по крайбрежието ще е преобладаващо слънчево с температури 25-27 градуса на север, до около 29-30 на юг. Краткотрайни летни валежи се очакват днес и около 6 август, с по-голяма вероятност по централните и северните брегове. В хода на седмицата морето ще е неспокойно с по-осезаемо вълнение към края на текущата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари