Обзор на вота в Русенска област

1
Вотът в Русенско се повтори почти на 100% спрямо местните избори през 2019 година
Вотът в Русенско се повтори почти на 100% спрямо местните избори през 2019 година Снимка: Facebook

Вотът в Русенско се повтори почти на 100% спрямо местните избори през 2019 година

Вотът в общините от Русенска област се повтори почти на 100% спрямо местните избори преди четири години, предава БНР. Кметовете на всички общини спечелиха нов мандат. И тогава, както и сега, балотаж имаше в три от общините, в останалите четири битката за кметския стол беше решена на първи тур. Разликата е, че сега до втори тур достигнаха кандидатите за кмет на общините Русе, Борово и Две могили, а през 2019-а балотаж имаше в Русе, Две могили и Ветово.

В община Русе Пенчо Милков спечели втори мандат.

Също за втори мандат във Ветово ще управлява Мехмед Мехмед.

Рекордьор по брой мандати е д-р Петър Петров, кмет на Ценово. Той е бил начело на общината между 2003 и 2007 година, както и от 2011-а досега.

За четвърти пореден път за кмет на Иваново беше избран Георги Миланов.

По три мандата имат Валентин Панайотов – в община Борово, Димитър Славов – в община Бяла, Божидар Борисов – в община Две могили, и Валентин Атанасов – в община Сливо поле.

Шест от общините в Русенска област ще бъдат управлявани от кандидати на ГЕРБ – Иваново, Две могили, Бяла, Борово, Сливо поле и Ценово. БСП има един кмет – в община Русе, с един кмет е и ДПС – във Ветово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари