Обявиха на търг 17 фалирали хотела

0
Това са преките щети от необслужени кредити заради първия локдаун и трудния летен сезон
Това са преките щети от необслужени кредити заради първия локдаун и трудния летен сезон

Това са преките щети от необслужени кредити заради първия локдаун и трудния летен сезон. Тепърва ще се видят последствията от втория локдаун и слабата зима, предупреждават икономисти

Общо 17 хотела са обявени за продажба на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители от втората блокада у нас заради коронавируса на 27 ноември до 6 януари, показва справка на сайта на КЧСИ, цитирана от Investor.bg.

Общата им стойност е близо 16 млн. лв. Най-скъпият имот, обявен за принудителна продажба през разглеждания период, е хотел „Орхидея“ в курортен комплекс „Чайка“, Варна. Той е с площ от 6940 кв. м и разполага с 65 стаи, осем апартамента и една конферентна зала, както и два магазина за промишлени стоки, фризьорски и козметичен салон, ресторант, нощен клуб.

Още четири хотела по морето са обявени за публична продажба – хотел във Варна за 334,4 хил. лв., хотел в Несебър за 329,7 хил. лв., хотел в Балчик за 392,6 хил. лв. и хотел в село Лозенец, Бургаска област, за 783 хил. лв.

Планински хотели също излизат на тезгяха за публична продажба. Частни съдебни изпълнители са обявили за принудителна продан четири хотела в Смолян и Пампорово, като цената им варира от близо 900 хил. лв. до малко под 180 хил. лв.

Хотели в райони с активен туристически поток също са обявени за принудителна продажба. 3 хотела във Велико Търново попадат в регистъра на частните съдебни изпълнители от края на ноември досега. В Ловеч са два и по един в габровското село Геша, в Троян и в Кочериново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари