Обявиха извънредно положение в Отава

1
Канадската столица 10-ти ден е блокирана от протестиращи срещу ковид ограниченията
Канадската столица 10-ти ден е блокирана от протестиращи срещу ковид ограниченията Снимка: Reuters

В Отава беше обявено извънредно положение, след като канадската столица 10-ти ден е блокирана от протестиращи срещу ковид ограниченията.

Според кмета Джим Уотсън ситуацията е извън контрол, а демонстрантите са повече от силите на реда. По думите му, протестите представляват заплаха за безопасността и сигурността на жителите на канадската столица.

Шофьори от така наречения "Конвой на свободата" са блокирали с камионите си центъра на Отава, има и разпънати палатки. Протестът започна като движение срещу изискването за задължителна ваксинация срещу COVID-19 на шофьорите на камиони.

Постепенно то прерасна в по-широко недоволство против здравните мерки, въведени от правителството на премиера Джъстин Трюдо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    *ваксина* ли?
    Браво, момчета! Само така! Като набиете и наебете вашия канадец, заповядайте и за ... нашия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари