Обявиха Доналд Тръмп за победител в Айова

0
Ранните резултати показват, че Тръмп има непреодолима преднина пред съперниците си
Ранните резултати показват, че Тръмп има непреодолима преднина пред съперниците си Снимка: Donald Trump / Facebook

Ранните резултати показват, че Тръмп има непреодолима преднина пред съперниците си

Бившият президент Доналд Тръмп спечели победата в предварителните избори в щата Айова, отблъсквайки закъснялото предизвикателство от съперниците си Рон ДеСантис и Ники Хейли и затвърждавайки статута си на явен републикански фаворит в надпреварата за Белия дом тази есен.

Новинарски организации, включително Associated Press, CNN и CBS News, обявиха победата на Тръмп по-рано от очакваното, около 30 минути след започването на гласуването в 19:00 часа. Съобщението за неговата победа дойде дори преди някои събрания да имат шанс да започнат гласуването. Пълните официални резултати се очакват по-късно във вторник.

Асошиейтед прес каза, че са успели бързо да обявят резултата от надпреварата въз основа на данни от проучвания сред гласоподаватели, които са планирали да участват, и анализ на ранните резултати, като и двете показват, че Тръмп има непреодолима преднина пред съперниците си.

Тръмп се стремеше към категорична победа в първичните избори, за да продължи към евентуален реванш на общите избори с президента Джо Байдън. Все още не е ясно колко голяма е победата на Тръмп и как рекордният студ в региона може да е повлиял на избирателната активност, предаде Bloomberg Bulgaria.

„Наистина е чест, че минути след това те обявиха, че съм спечелил – срещу много правдоподобна конкуренция – всъщност страхотна конкуренция“, каза Тръмп в интервю за Fox News Digital. „За мен е голяма чест, това ранно оповестяване.“

Фокусът сега се насочва към това кой от двамата - Хейли или ДеСантис - ще завърши на второ място. Който и да излезе на второ място, запазва инерцията към следващите първични избори в Ню Хемпшир на 23 януари и изпраща сигнал до донорите, които все още искат алтернатива на бившия президент за изборите.

Резултатът от гласуването в понеделник придвижва Тръмп една крачка по-близо до кандидатурата му за завръщане в Белия дом през 2024 г. Съюзници и противници по света следят отблизо президентската надпревара в САЩ през 2024 г., където Тръмп и Байдън предлагат коренно различни визии за глобалната роля на САЩ.

Проучване през декември на Morning Consult/Bloomberg News показа, че Тръмп води Байдън в седем основни щата, които вероятно ще решат изхода от изборите.

Инвеститорите и индустриите се подготвят за промени в икономическата и данъчната политика след изборите, както и отношението на САЩ в областта на сигурността спрямо Русия и Китай. Първият мандат на Тръмп бе белязан от търговска война с Китай и предоговаряне на търговски споразумения със съседите на САЩ Мексико и Канада.

Гледайки напред към втори мандат, досега Тръмп предлагаше идеята за обграждане на американската индустрия с 10% мита, което потенциално нарушава веригите за доставки. Той планира да направи постоянни облекченията на индивидуалните данъци от 2017 г., които прие като президент, като същевременно запази нивата на корпоративния данък непроменени. Той също така обеща по-строга гранична политика, която ще включва масови депортации.

Суперпакът на Тръмп, основната външна група, подкрепяща кампанията му, се възползва от ранните резултати, за да изиска съперниците му да се откажат от надпреварата.

Кампанията на ДеСантис заклейми ранното оповестяване като намеса в изборите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    до 9
    Като прочета "рушлямист" и нито от ирония, нито от сарказъм разбирам. Иначе му се извинявам на човека. Извън темата : Жалко е, че народът на страна, на сградата на Народното и събрание пише "Съединението прави силата" , си умира да се дели да фили и фоби ... Българофилите май са кът или се изнесоха от кочината. Както и да е, хубав ден да имаш!
  • 1
    9
    до 7
    А ти си толкова ограничен, че не усещаш иронията в # 5, ама явно и едните и другите „фенове“ сте на едно умствено ниво!
  • 1
    8
    до 6
    Не се притеснявай, като ти спрат тая надница ще си намериш друга.:) За тъпа агитация винаги има място под слънцето.:)
  • 2
    7
    до 5
    Ти вярваш само на Дойче Веле и на говорителят на Зеленски, нали, бе теле?:) Ама си много загубеничко, машиностроене ли си завършил?
  • 4
    6
    ХАХАХАХА
    Притеснен съм, ако Тръмп стане президент и УСА май ще ми спрат тролската надница, която сега ми плаща Пеевски и не мога да събера за смяна на пола....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари