Обявиха бедствено положение в Неделино

4

Кметът на Неделино Боян Кехайов обяви бедствено положение в цялата община.

"В 2 00 часа обявих бедствено положение в цялата община заради проливния дъжд, вятър и нанесените щети! Към всички водачи на моторни превозни средства отправям апел да бъдат изключително внимателни, тъй като пътните платна са наводнедни, има образувани кални наноси, а от 2 часа пътя Неделино- Крайна в района на бившата пресевна станция е наводнен, поради излизане на река Неделинска от пътното платно! Улица " Стара планина" е затворена за движение поради свличане на земни маси. Поради наводняване на помпена станция село Крайна, временно е преустановено!", написа в социалната мрежа тази нощ Кехайов.

"Цял ден получаваме сигнали за нанесени щети и поражения от непрестанния дъжд и силния вятър в цялата община. Ситуацията в Неделино е критична, тъй като проливният дъжд продължава и до момента, придружен със силен вятър без прекъсване в продължение на часове. Особено критично е положението с увеличаващото се ниво на река Неделинска. Екипите на общината, полицията и пожарната са в готовност да реагират на всички сигнали при необходимост. За съжаление се очаква дъждовете да не намаляват през нощта и утрешния ден и затова умолявам всички да предприемат пътувания само при необходимост!", съобщи по-рано кметът на Неделино.

Ситуацията е тежка не само в Неделино.

Временно е ограничено движението по път II-19 Банско - Гоце Делчев в района на с. Буково поради свличане на скална маса. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. 

Временно е ограничено движението по път ІІІ-104 Невестино - Бобошево поради активно свлачище след разклона за с. Вуково в посока Невестино

Ограничено е движението на товарни МПС по път ІІІ-866 Девин - Кричим. Пътят е подкопан в района на КПП "Девин" от придошлата река Въча. Леките коли преминават с повишено внимание. Движението се регулира от „Пътна полиция“.

 Ограничено е движението по път ІІІ-197 Девин - Доспат в района на с. Грохотно поради придошлите води на река Въча. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Обходен маршрут: Девин – Кричим – Батак - Доспат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари