Обвиненият за убийството на Нав се върнал вкъщи, за да вземе пистолет и да го застреля

0
Майката на жертвата не иска кръвнина, а бившият полицай Румен Тонев да бъде изолиран от обществото
Майката на жертвата не иска кръвнина, а бившият полицай Румен Тонев да бъде изолиран от обществото Снимка: Георги Димитров / Vesti.bg

Майката на жертвата не иска кръвнина, а бившият полицай Румен Тонев да бъде изолиран от обществото

За мен убийството на сина ми е планирано много отдавна. Вижте, че дори в касата на стрелеца Румен Тонев е имало голяма сума пари”. Така майката на убития психолог Иван Владимиров - Нав коментира началото на процеса срещу бившия полицай Тонев, обвинен за тежкото престъпление. Делото започна с разпоредително заседание 10 месеца след убийството и ще продължи на 15 ноември с първи разпити на свидетели, информира вестник 24 часа.

Не погледнах убиеца на сина си по време на заседанието. Нищо не искам да му казвам, нещата са станали вече. За мен е важно този човек да не бъде допускан в обществото, за да не причини още вреди”, каза жената. Адвокатът ѝ Николай Димитров попита защо уволненият от МВР Тонев не е бил с отнето оръжие. Той бил осъждан за кражба на патрони, няколко пъти е вадил оръжие, докато е сред хора. Майката на Нав не поиска кръвнина.

Психологът Иван Владимиров беше застрелян на партера в кооперацията, в която живее на столичната ул. “Черковна” 69. Смъртта на 45-годишния мъж настъпва мигновено, защото куршумът го пронизва в лицето. Трагедията се разиграва около 22,30 ч на 8 февруари 2023 г. Подсъдимият за убийството му - 52-годишният Румен Тонев, обитава жилището на партера, където е извършено убийството. Живее там със 70-годишната си майка. Не е женен. Има ТЕЛК за 34% инвалидност, но не е пенсионер по болест. Не работи. Тонев е осъждан, но е реабилитиран. През далечната 1996 г. съхранявал незаконно боеприпаси, но е наказан с глоба.

Във фаталната вечер Иван Владимиров излязъл от жилището си и почукал на ап. №1, където живеел бившият полицай. Поводът бил, че входната врата на жилището на Нав, което е на горния етаж, била зацапана с черна субстанция, наподобяваща машинно масло.

Това не се случвало за първи път. Нав подозирал съседа си Румен Тонев. Двамата не били в добри отношения - бившият полицай постоянно се оплаквал от шум. След смъртта на Нав негова близка разказа пред медиите, че не смеели да преместят дори стол между 14 и 16 ч, защото Тонев веднага вдигал скандал.

При свое телевизионно участие през ноември 2022 г. Нав разказва за проблемите с комшията. “Входната ми врата е придобила вида на арт инсталация. Пръскана е с машинно масло, мазана е с грес, хвърляни са яйца”, описва той ситуацията четири месеца преди да бъде застрелян.

Когато Тонев отворил вратата на 8 февруари, двамата с Нав разменили няколко думи, но бързо се скарали. Бившият полицай се шмугнал в жилището си и след миг се върнал с пистолет “Байкал”, който бил зареден. Разрешителното за оръжието изтичало на 4 април 2023 г. Тонев го насочил към главата на психолога и стрелял. Нав се строполил на площадката и починал на място. Тогава Тонев издърпал тялото му по посока една от входните врати на жилищната сграда, която водела към вътрешния двор и го оставил в пространството между тази врата и другата, която била за мазетата. На нея подпрял главата на Владимиров. После се прибрал в дома си.

Шумът от изстрела бил чут от двама съседи. Те излезли от домовете си и слезли по стълбите, за да проверят какво става. Тогава видели кръв на площадката пред апартамента на Тонев. Единият от тях продължил към вратата на вътрешния двор и видял тялото на Нав. Казал на комшийка какво е видял и тя се обадила на тел. 112. Пристигнали полицаи и Бърза помощ. Медиците само констатирали смъртта на психолога.

Според съдебномедицинската експертиза входната огнестрелна рана била в долния етаж на лявата орбитална област, след това куршумът преминал през меките тъкани, долната стена на лява орбита, тилната кост вдясно с избиване на костни фрагменти навън. Изходната огнестрелна рана била в дясна тилна област. Тоест куршумът се е движел отпред назад, отляво надясно, леко от долу нагоре.

Според прокуратурата утежняващо за Тонев е обстоятелството, че хладнокръвно е нападнал психолога с огнестрелно оръжие, насочено към жизненоважна област и не е оказал помощ дори чрез уведомяване в Центъра за спешна медицинска помощ. Лоши са и характеристичните му данни - бил конфликтен и не общувал нормално със съседите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Абе ...
    То че полицая си е тотален социопат е ясно ама и не се ходи да се тропа и ритат вратите на хората посред нощите. Един психолог би трябвало да го знае.
  • 0
    1
    Людмила
    Доживотен затвор без право на замяна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари