Обвинен в контрабанда на кокаин остава в ареста

0
Мъжът се опитал да пренесе почти килограм кокаин през ГКПП „Дунав мост“
Мъжът се опитал да пренесе почти килограм кокаин през ГКПП „Дунав мост“ Снимка: Dunavmost

Мъжът се опитал да пренесе почти килограм кокаин през ГКПП „Дунав мост“ 

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е оставена без уважение молбата на 68-годишния Р. Р. за изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, бе потвърдено от Апелативния съд.

Спрямо Р. Р. е повдигнато обвинение за опит за незаконно пренасяне на почти килограм кокаин на стойност 43 245 лв. през ГКПП „Дунав мост“ на 21.05.2021 г.

Апелативният съд е счел, че Окръжен съд – Русе е дал обоснован отговор на оплакванията на обвиняемия. Съображенията за здравословни проблеми, изложени в молбата за изменение на мярката за неотклонение, не са с характер да преодолеят тежестта на обвинението и опасността Р. Р. да извърши престъпление или да се укрие.

Според въззивните магистрати, правилно Окръжен съд – Русе е посочил, че повдигнатото обвинение е за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от сто хиляди до двеста хиляди лева.

Въззивната инстанция е стигнала до извода, че Окръжен съд – Русе е съобразил всички обстоятелства, имащи значение за законността на мярката за неотклонение и е направил обоснован извод, че мярката „задържане под стража” в конкретния случай е единствено възможната.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е оставена без уважение молбата на обвиняемия за изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, вече е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари