Община Русе върна на ВиК над 30 обекта по Водния цикъл за корекция

4

Комисия от общински служители установи множество дефекти на приключените участъци

Комисия от общински служители, в присъствието на представители на ВиК - Русе, направи оглед на улиците, за които от дружеството е изпратено уведомление за приключило възстановяване на настилките по т.нар. Воден цикъл.

По време на огледите бяха установени множество дефекти, което наложи фирмите изпълнители по Водния цикъл, изпълняван от ВиК - Русе, да бъдат върнати за отстраняване на компрометирани участъци в над 30 обекта в целия град.

Дефекти трябва да бъдат отстранени от: ул. „Никола Вапцаров“, ул. „Тодор Икономов“, ул. „Филип Станиславов“, бул. „Гоце Делчев“, ул. „Чая“, ул. „Гео Милев“, ул. „Студен кладенец“, ул. „Войводова“, ул. „Любен Каравелов“, ул. „Васил Априлов“, ул. „Никола Палаузов“, ул. „Княжеска“, ул. „проф. Васил Арнаудов“, ул. „Георги Стойков Раковски“, ул. „Алеи Възраждане“, ул. „Ниш“, ул. „Щип“, ул. „Бистрица“, ул. „проф. Асен Златаров“, ул. „Петър Берон“, ул. „Хан Крум“, ул. „Рила“, ул. „Мария Луиза“, ул. „Неофит Бозвели“, ул. „Д. Корсаков“, ул. „Адмирал Рождественски“, ул. „Згориград“, ул. „Рига“ и бул. „Липник“.

Най-честите забележки на комисията са свързани с пропаднали след асфалтирането участъци, ниски нива на дъждоприемните и канализационни шахти, нарушени бордюри и тротоари, непочистени участъци след СМР и други, съобщиха от Община Русе.

В 30-дневен срок комисията изисква и всички кръпки по трасето на проекта да бъдат обработени с битумна емулсия. Неспазването на предписанията е предпоставка за налагането на глоби на съответните изпълнители.

Поради извършването на дейности по посочените обекти е възможно те да бъдат частично затворени за движение на МПС до отстраняването на нередностите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    14
    Русенец
    Общинските служители се разработиха предизборно. Инъче 4 години спане и безхаберие,ама наближава октомври и Пенчо се сети,че само с фейсбука няма да стане.
  • 9
    13
    Акция "Изберете ме пак"
    Чикиджи Пендчо се е развилнял в града. Ама късно е либе, вече си бита карта. След шута от "любовта на живота ти", те очаква и шута на всеградската любоф. Мнооого малко ти остана.
  • 10
    12
    Само тези ли
    Ами на Плиска, кочината дето се сътвори, няма ли да си я оправят??? Най голямо е безобразието в началото на улицата по паркингите. На парко- места за паркиране между дърветата направиха нещо като платформи. Оказва се, че това нещо е "тротоар", който никога не е съществувал там и реално не прилича на тротоара ( реално тротоара е от другата страна на паркинга ,под козирките на двата блока, от където преминават хората. На всичко отгоре Общинска полиция системно започна да глобява паркиралите върху новите платформи коли. Което е потресаващо, да пишат глоби за това че спрял на законен паркинг, друг е въпроса че върху него общината извършва незаконен строеж, при които не са спазени елементарни правила за оттичане на дъждовна вода, отстояния , липсват знаци и т.н. Отделно в междублоковото пространство, отново на паркинга строителната фирма си е захвърлила палети с бетонни блокове, върху които вечер се катерят деца и е изключително опасно. Всичко с този ремонт е пълен абсурд и схеми за крадене.
  • 15
    11
    Оффф
    Чак сега ли се сетихте да проверявате?! Освен посочените улици с дефекти по тях има и много други. Разходете се и гледайте по-внимателно.
  • 3
    10
    Ебандуране
    Е нямам думи пак ли ще дубчите ,още ли търсите златото на осман паша
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари