Община Русе ще дари два автомобила на МВР

1
С дарението се цели да се подобри сигурността на гражданите на Русе
С дарението се цели да се подобри сигурността на гражданите на Русе Снимка: Dunavmost / Архив

С дарението се цели да се подобри сигурността на гражданите на Русе

Общинският съвет в Русе ще обсъди на заседанието си на 21 декември предложение за дарение на два употребявани леки автомобила на Областна дирекция на МВР – Русе.

Автомобилите са придобити от Община Русе през 2023 г. по договор за обществена поръчка. Те са в добро състояние и са предназначени за нуждите на полицейските инспектори от група „Териториална полиция“ и детските педагогически стаи.

В момента тези служители не разполагат с достатъчно годни МПС за обхождане на районите си и за обезпечаване на задачите по превенция и противодействие на престъпността и охрана на обществения ред.

Предвид тази ситуация, Община Русе предлага да дари автомобилите на МВР.

Ако предложението бъде одобрено, автомобилите ще бъдат обозначени с отличителни полицейски знаци и ще бъдат оборудвани с устройства за подаване на светлинен и звуков сигнал.

С дарението се цели да се подобри сигурността на гражданите на Русе и да се оптимизира работата на полицейските служители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    7
    Мамицата ви общинари
    Вдигате данъците защото нямало пари,а за подаръци имате така ли? Долни копелета сте..
  • -5
    6
    Николай Ралчев Тутракан
    Николай Петков Ралчев се казвам на 49 години съм от град Тутракан. Да подари и община Тутракан два автомобила на РУ Тутракан. Последният път,когато се возех в полицейската кола ми беше много дискомфортно. От тогава сънувам само кошмари.
  • 9
    5
    ИЖМАШ
    Имам един стар запорожец с въздушно охлаждане с две врати.Ще им го подаря.Ще им дам и един Москвич 1986 година модел.Цепи мрака...
  • 6
    4
    до милицията
    Лада нива и 2107 - тъкмо разработени.
  • 20
    3
    До Общината
    Общината да подари една лекция на русенската полиция на тема: Що е то патрулно постова служба от пеши наряди по двама или трима в късните часове на ноща по паркове,градинки,паркинги,междублокови пространства,центъра,ж.п.гарата и райони където може да се очаква престъпление срещу личноста.Русенските полицаи изобщо имат ли си понятие от този вид и приом на носене на служба за обезпечаване общественият ред? Обикалят ли в близост до нощни заведения за контрол и възможност за бърза реакция при възникване на побоища,пиянски свади и изтъпления на хора пид влияние на различни упойващи вещества? Как гарантират спокойствието и сънят на гражданите? Как гарантират заслуженият отдих на трудещите се? Отговора е следният: Никак.Првърнали са се в охранителна фирма на повикване ако дойдат на време или изобщо ако дойдат.Телефон на офиса 112.От там трудно се ориентират топографски,адресно и териториално.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари