Община Русе с информация за антикризисните мерки, по които може да се кандидатства

2
Общинска администрация публикува официална информация за различните мерки и програми, по които граждани и фирми могат да кандидатстват
Общинска администрация публикува официална информация за различните мерки и програми, по които граждани и фирми могат да кандидатстват Снимка: Dunavmost, архив

Община Русе с актуална информация за мерките за преодоляване на последствията от COVID-19: 

Мярка 60/40 е процедура за кандидатстване на работодатели за изплащане на средства за запазване на заетостта. Кандидатства се чрез бюрата по труда, краен срок – 15.12.2020 г. Подробна информация може да откриете тук или на телефона на Дирекция „Бюро по труда“ Русе - 0879 00 28 84.

Мярка "Запази ме" цели запазване заетостта на служителите в предприятия, които директно са преустановили стопанската дейност в резултат от наложени противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19. Работодателите подават документи в бюрата по труда. Повече информация може да откриете тук или телефона на Дирекция „Бюро по труда“ Русе - 0879 00 28 84. Всички заинтересовани могат да зададат въпроси на следния имейл: [email protected]

Мярка за запазване на заетостта в секторите „Транспорт“ и „Туризъм“ е насочена е към работодатели и самоосигуряващите се лица за изплащане на компенсации по 290 лв. месечно до 6 месеца. Заявления се подават в бюрата по труда. Подробности четете тук или се свържете по телефона с Дирекция „Бюро по труда“ Русе на номер 0879 00 28 84.

Месечна помощ за семейства с деца до 14 г., които учат дистанционно или не ходят на училище и на детска градина заради COVID карантина. Заявление – декларациите за помощта се подават в дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящ адрес, което може да стане по електронен път и по пощата. Повече информация ще откриете тук.

„Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“- процедура за директно предоставяне, кандидатстват Общини и райони на Общини чрез ИСУН 2020, краен срок - 31.12.2020 г. 17:00 ч. Подробности по процедурата ще откриете тук.

По Оперативна програма „Иновации и конкурентоспобност“ се подготвя процедура с конкретен бенефициент НАП с цел да бъдат предоставени оборотни средства на предприятията, чиято дейност е засегната от заповедта на здравния министър, свързана с въвеждането на нови противоепидемични мерки за периода от 27.11.2020 до 21.12.2020 гПовече за напредъка по антикризисните икономически мерки, изпълнявани от Министерството на икономиката, за преодоляване на негативните ефекти от пандемията върху българската икономика към 04 декември 2020 г. прочетете тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари