Община Русе раздаде трибагреници на читалищата

2
Инициативата е по случай Националния празник на България
Инициативата е по случай Националния празник на България Снимка: Община Русе

Инициативата е по случай Националния празник на България

По случай Националния празник на България 3 март всички 25 читалища на територията на общината получиха трибагреник и флага на Община Русе. Инициативата е на кмета Пенчо Милков, който поздрави културните дейци за предстоящите чествания.

Идеята на подаръка е на националния ни празник градът да се изпълни с трибагреници, като граждани и организации да спуснат флага на възможно най-много места, а този дух да се съхрани и в ежедневието, не само по празници.

Нашите наследници трябва да знаят и тачат спомена за славните бойци и революционери, които чрез своята преданост и нечувано себеотрицание отдадоха живота си в името на Родината“, се казва в поздравителния адрес, който всяко читалище получи от кмета.

Заместник-кметът Енчо Енчев благодари на председателите на народните читалища за активната им дейност, чрез която продължават да пазят изконните български култура, бит и традиции, и да възпитават младото поколение в достойно поведение и почит към паметта на великите личности в историята ни.

По време на срещата в Община Русе читалищата представиха предстоящата си дейност за годината, както и събитията, които ще осъществят. Заместник-кметът увери културните дейци, че и през 2023 г. ще получат пълната подкрепа на администрацията за популяризиране на населените им места и райони.

Припомняме, че през 2022 г. всички читалища са получили общо 40 000 лв. дофинансиране от Община Русе за своята дейност. Сумата допълва държавната годишна субсидия, отпускана от Министерството на културата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари