Община Русе е глобила "Метал Фюжън" с 5000 лева

6
Вижте обясненията на еколожката на Общината Василена Панкова
Вижте обясненията на еколожката на Общината Василена Панкова Видео: Кис 13

След проверка по сигнал Община Русе е санкционирала с 5000 лева фирмата "Метал Фюжън", която иска да строи леярна в западната промишлена зона.

Причината за това е, че е правено преустройство без необходимите строителни документи, информира Кис 13.

Става дума за дейности по преработка чрез топене на скрап от черни метали с капацитет до 3 тона на ден и производство на детайли от въглеродна и неръждаема стомана.

На 21 декември миналата година е подаден сигнал, че фирмата е извършвала строителни дейности без надлежните разрешителни. Извършена е проверка, която установява преустройство, за което от фирмата не са представили строителните книжа. На 10 февруари е издаден констативен акт на база извършената проверка, след което от фирмата уведомяват Общината, че са премахнали незаконните съоръжения.

Както е по процедура, на 14 юни ще се проведе обществено обсъждане на инвестиционното предложение за строителство на леярна и производство на детайли от стомана. От Общината за поставили две задължителни условия във връзка с инвестиционното намерение.

Според доклада за оценка на въздействието върху околната среда, не се очаква значителен ефект върху атмосферата, почвата, водата и здравето на населението от експлоатацията на обекта.

Затова от колектива изготвил ОВОС-а препоръчват на Експертния съвет при Регионалната екоинспекция да одобри реализацията на инвестиционното предложение при спазване на мерките и препоръките в доклада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари