Община Хаджидимово забрани псуването на публично място

0
Бай Иван: Псува се навсякъде. Я псувам всякъде овцете, коня, жената. С това се занимавам аз, друго няма
Бай Иван: Псува се навсякъде. Я псувам всякъде овцете, коня, жената. С това се занимавам аз, друго няма

Бай Иван: Псува се навсякъде. Я псувам всякъде овцете, коня, жената. С това се занимавам аз, друго няма

На 2 септември, на старта на кампанията, община Хаджидимово забрани нецензурните думи на публично място. Как се приема общинската наредба от местните жители, особено в периода на четвъртите избори напоследък?

Наредбата забранява неприличните думи и непристойните действия, дори по време на избори. Това не се харесва на Бай Иван. Докато пасе овцете си в центъра на селото, той казва, че няма кой да го спре.

„Псува се навсякъде. Я псувам всякъде овцете, коня, жената. С това се занимавам аз, друго няма“, казва той, цитиран от bTV.

Специално за кампанията бай Иван е склонен на повече компромиси. Според общината обаче наредбата е задължителна, макар че посяга на традиционни практики на българина.

Общината е предвидила и санкции при нарушаване на реда, независимо дали неприличният език е в кампания, или не. Предвидено е първоначално нарушение до 200 лв.

В наредбата има и още интересни текстове. Освен псуването и непристойните действия, забранени са сватбите и кръщенетата на пътното платно. Забранена е още и просията в рамките на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари