Обсъдиха развитието на Северен централен район на област Русе

0
По редица показатели област Русе заема водещо място в района, но все още е под средните за страната
По редица показатели област Русе заема водещо място в района, но все още е под средните за страната

Областният управител на област Русе г-н Стефко Бурджиев участва в съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район и Регионалния координационен комитет към него.

От област Русе взеха участие още проф. Велизара Пенчева, заместник ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев”, представители на общините Русе и Ценово и на  КТ „Подкрепа” – Русе.

Членовете на РСР на СЦР обсъдиха и одобриха Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Северен централен район (2014-2020 г.) за 2014 г. В доклада беше отчетено, че по редица показатели област Русе заема водещо място в района, но все още е под средните за страната.

Проект на Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Северен централен район за периода 2015 – 2020 г. беше успешно презентиран и защитен от представител на Бизнес центъра за малки и средни предприятия в Русе. Съветът одобри рамката на Стратегията и даде срок до 31 юли документът да бъде допълнен и конкретизиран по отношение на приоритетни относими проекти.

Беше представен напредъкът по разработване на Целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, погранични и полупланински слаборазвити райони. Стана ясно, че в Подпрограмата за подкрепа на погранични райони от област Русе са включени общините Ценово, Борово, Иваново, Русе и Сливо поле.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари