Обраха пет банки в Ливан само за ден

0
Правителството свиква извънредна среща по сигурността, за да бъде овладяна банковата система на страната
Правителството свиква извънредна среща по сигурността, за да бъде овладяна банковата система на страната

В Ливан вчера са били извършени пет банкови обира

Правителството свиква извънредна среща по сигурността, за да бъде овладяна банковата система на страната, предаде БНТ.

Мотивът на всички нападатели е бил да получат спестяванията си.

Заради икономическата криза в Ливан в края на 2019 година банките в страната започнаха да налагат ограничения върху тегленията. Така голяма част от населението се оказа със замразени спестявания.

При единия от обирите вчера въоръжен мъж нахлул в банка, полял пода с бензин и заплашил, че ще запали сградата, ако не получи поне част от спестяванията си.

От банката му изплатили около 19 хиляди долара. Преди две седмици мъж държа 7 часа служители на банков клон за заложници.

Той искаше да му бъдат изплатени част от спестяванията, за да плати лечението на баща си. Управата изпълни част от изискването на нападателя, но той беше арестуван.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари