Оборудват полицаите с ленти за принудително спиране

0
Всяко районно управление ще има такива ленти, както и служителите, които са на автомагистрала „Тракия“ и на КПП по нея
Всяко районно управление ще има такива ленти, както и служителите, които са на автомагистрала „Тракия“ и на КПП по нея Снимка: БТА

Всяко районно управление ще има такива ленти, както и служителите, които са на автомагистрала „Тракия“ и на КПП по нея

Служители на областните дирекции на МВР в Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик и София участваха в Пловдив в обучение за използване на лента за принудително спиране на моторни превозни средства. По разпореждане на министъра на вътрешните работи такива опреснителни занятия ще се състоят в цялата страна, за да може лентата да бъде използвана, когато има нужда. Това каза пред журналисти след демонстрация с преследване на автомобил комисар Венелин Младенов, началник на отдел „Охранителна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“, предаде БТА.

Младенов съобщи, че към момента в МВР има 759 налични такива ленти и предстои да се закупят още 1200, които ще бъдат раздадени в цялата страна. Всяко районно управление ще има такива ленти, както и служителите, които са на автомагистрала „Тракия“ и на КПП по нея, подчерта комисарят.

Извършен грабеж на бензиностанция и преследване на автомобила на "заподозрените" бе сценарият на демонстрацията. Единият от екипите разпъна лентата за принудително спиране. Автомобилът премина с около 80 км/час и по никакъв начин не наруши посоката си на движение. Правени са проби и при 120 км/час и той отново остава в стабилно състояние, посочи старши комисар Васил Костадинов, директор на областната дирекция на МВР в Пловдив. По думите му шиповете, които се забиват в гумите, се откъсват и вероятно това оказва стабилизиращ ефект. Лентата се съхранява в кутия и разгъването ѝ върху пътя става за секунди, допълни Костадинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    123
    Всяка кирлива грейт уалл патрилка трябва да има такова руло с навити шипове. ВСЯКА. Ако спират и мАторджиите ще бъде велико.
  • 5
    1
    русенец
    Дано спирате и мотоциклетисти с нея.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари