Служители на ГДНП предотвратиха нелегален трафик на хора

1

С помощта на лента за принудително спиране са задържани шофьор и спътничката му

Специализираната полицейска операция по противодействие на нелегалната миграция е реализирана в днешния ден от служители на ГДНП. Операцията е осъществена след разследване по сигнал, постъпил в главната дирекция, за подготвян от лица от криминалния контингент превоз на нелегални мигранти от района на българо-турската граница до околностите на град София.

След потвърждаване на данните и създадена организация, около 15:00 часа на постоянно действащия контролен пункт на автомагистрала “Тракия”, при тунелите на “Траянови врата”, униформените подали сигнал за спиране на водач на „Форд Рейнджър“. След като шофьорът не се подчинил и ускорил движението на превозното средство, опитът му да избяга бил осуетен с помощта на ленти за принудително спиране. Установена е самоличността му – 55-годишен, както и на спътничката му – на 41 години. При последвалия контрол в купето и багажното отделение полицаите установили 6-ма чужди граждани, които били без документи за самоличност, самоопределили се като сирийци. Извършеният тест на водача е отчел положителен резултат за употреба на наркотични вещества, съобщават от полицията.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ - Костенец, работата по което продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари