Обирджии „атакуват“ къщите в Хитрино

0
Разрухата и трагедията на хората не спират апашите
Разрухата и трагедията на хората не спират апашите Снимка: Булфото

Евакуираните жители на селото разказват, че вече имало опити за кражби по домовете им. Точно за това те настояват да бъдат допуснати до къщите си и поставиха ултиматум. Хората искат до 15 дни да се върнат и да започнат да възстановяват щетите от експлозията.

"Хората са гневни вече – никой не казва какво точно е гръмнало, защо е гръмнало. Пускат се по 5-10 минути, но колко време ще трае това нещо? Ето, започнаха и кражби. Със сигурност са ги хванали, но все пак има опити за кражби", разказва жител на Хитрино, пише iNEWS.

Междувременно министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова коментира реакциите им. Според нея хора, които изобщо не са стъпвали в Хитрино, коментират и объркват жителите на селото.

"Всеки ден, по два пъти в точно определено време, даваме информация от щаба, т.е. от мястото, където се събира цялата информация и се взимат решения. Информираме обективно и внимателно за случващото се, без да крием нищо. Успоредно с това има коментари на хора, които не са стъпвали тук, не са виждали за какво става въпрос, но имат повече време да говорят, с което объркват местните жители", каза Бъчварова.

Източник: iNEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари