Ново видео дава надежда за освобождаване на заложници от "Ислямски джихад"

0
Във видеоклипа се виждат възрастна жена и младо момче
Във видеоклипа се виждат възрастна жена и младо момче Снимка: Tamir Kalifa for The New York Times

Във видеоклипа се виждат възрастна жена и младо момче

Въоръженото крило на палестинската групировка "Ислямски джихад" в Газа публикува видеоклип, на който се виждат възрастна жена и младо момче, които са били сред около 240-те заложници, взети от въоръжените бойци, нападнали Израел на 7 октомври, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Групировката заяви, че е готова да освободи двамата по хуманитарни и медицински причини, след като бъдат изпълнени съответните условия, без да предостави повече подробности.

Засега няма коментар от Израел.

Палестинските бойци в Газа са заловили заложниците по време на нападението срещу южната част на Израел, при което загинаха около 1400 израелци и чужденци, съобщиха израелските военни. Смята се, че по-голямата част от тях са в ръцете на "Хамас", но "Ислямски джихад" вече е заявявала, че държи поне 30 пленници.

Във видеото възрастната жена казва, че ѝ липсват децата. "Надявам се, че ще успея да ви видя следващата седмица. Ние сме щастливи и здрави и искаме всички да са щастливи", каза тя, седнала в инвалидна количка.

Това е третият видеоклип със заложници, пуснат от бойците в Газа, които досега са освободили четирима пленници – последните двама от които са 85-годишни жени, които се върнаха в Израел на 23 октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари