Израел не се съобрази с решенията в Хага

3
Международният наказателен съд нареди да се спрат военните операции
Международният наказателен съд нареди да се спрат военните операции Снимка: БГНЕС

Международният наказателен съд нареди да се спрат военните операции

Израел продължава да бомбардира Ивицата Газа, в това число Рафах, само ден след като Международният наказателен съд нареди да се спрат военните операции в южния град.

МНС също така поиска незабавното освобождаване на всички заложници, които все още се държат от "Хамас". На 24 май израелските военни обявиха, че войниците са открили телата на още трима от пленниците в северната част на Газа.

Базираният в Хага съд, чиито заповеди са правно обвързващи, също така нареди на Израел да запази отворен пропускателния пункт Рафах между Египет и Газа, който затвори по-рано този месец в началото на нападението си над града, пише БГНЕС.

Израел не даде признаци, че се готви да промени курса си по отношение на Рафах, настоявайки, че съдът е сбъркал.

"Израел не е провеждал и няма да провежда военни операции в района на Рафах, които биха могли да доведат до унищожаване на палестинското цивилно население, изцяло или частично", заяви съветникът по националната сигурност Цачи Ханегби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    11
    Чиста раса
    Тая чифутска измет се размножава по линия на първи братовчеди - нищо чудно, че цялата им трактовка е отвсякъде сбъркана!
  • 2
    10
    Иван Петров Караташаков
    Мизерията и мръсотията по улиците в Израел е единствено в палестинските квартали.
  • 1
    9
    Sara
    Чудесно се живее в Израел,и не е мизерия,и мрьсотия, изключително умни и креативни са,българите сте мьрзеливи,мрьсни,а турското малцинство са пьрвобитни и некомпетентни.,и как ги търпите,чудя ви се,,няма да изчезне Израел,напротив,ще стане като 1967,ще се създадат еврейски селища в Газа,ще заселят с евреи,и военната служба ще стане 4,години,дали за отмьщение на Хамас,дали са мерки за сигурност,,,,ще разберем....
  • 2
    8
    Ото Бисмарк
    Ако искаш да чуеш как всички евреи вряскат и викат в един глас е достатъчно да убодеш само един с игла по задника и веднага резултата е налице. Ото Бисмарк.
  • 5
    7
    Историк
    Нямам спомен някога Израел или евреите и юдеите да са се съобразявали с някой освен ако не им стяга на врата,но и тогава си е момент на изчакване за по изгодни и благодатни времена за тях и веднага са в контра.Политика и нрави,манталитет,болни въжделения.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари