Ново атракционно влакче тръгва из Русе

13

Предвижда се и второ атракционно влакче, което да показва забележителностите на града

От днес русенци ще могат да се възползват от разходка с новото атракционно туристическо влакче. То ще вози пътници от Парка на младежта до Вития мост на кея и обратно.

Маршрутът на влакчето бе одобрен на заседание на Комисията за организация и безопасност на движението. Атракционът ще се движи по трасето от ресторант Кенор в Парка на младежта по централната алея, покрай Тенис кортовете, алея „Младост“, алея „Перистери“, кръговото кръстовище на Дома на културата, ул. „Александровска“, ул. „Мостова“, ж.п. прелеза на топлата вода, алеите на кея до Вития мост. Обратният маршрут ще минава по алеите на кея, ж.п. прелеза на топлата вода, бул. „Придунавски“, ул. „Независимост“, алея „Лилия“, зад Дома на културата, алея „Перистери“, алея „Стоян Брашованов“ до ресторант Кенор.

Атракционното влакче ще вози пътници с работно време от 12:00 до 20:00 ч. през работните дни и от 10:00 ч. до 21:00 ч. през уикенда. Цяла обиколка ще струва 8 лв. за възрастни и 5 лв. за деца до 7 г., а за разходка от ресторант Кенор с крайна точка Вития мост желаещите ще заплащат 5 лв. за възрастни и 3 лв. за деца, информираха от Община Русе.

Предвижда се и второ атракционно влакче, което да показва забележителностите на града. Неговият маршрут ще започва от Вития мост, алеите на кея, Дълбокия път, ул. „Райко Даскалов“, Информационен център при „Часовника“, по пл. „Свобода“, ул. „Александровска“, пл. „Батенберг“, ул. „Иван Вазов“, ул. „Атанас Буров“, ул. „Гладстон“, пл. „Свобода“ – шадраванът пред Община Русе, хотел „Дунав плаза“ до Информационен център „Часовника“, ул. „Любомир Пипков“, ул. „Църковна независимост“, бул. „Придунавски“, кръговото кръстовище при х-л „Рига“, Дълбокия път, като последната спирка ще бъде алеята до Вития мост. Предстои одобрението на трасето му на следваща Комисия за организация и безопасност на движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    От обектива
    На 27.08.2023 г. към 15:00ч. 75 годишния водач на червеното влакче не можал да спре и една жена паднала от него по ул. Александровска пред техникума по Дървообработване и е със счупен крак. Този 75 годишен водач, защо се движи толкова бързо?
  • 5
    7
    Aha
    Чудесна новина! Единствено се надявам това влакче да не го кара онзи покемон дето караше в парка.
  • 0
    6
    Много
    Мисленето "това няма как да стане" е характерно за жителите на градовете от селски тип. А за това управляващите в града в лицето на кмета да се изявяват в телевизиите - убеждението ми е, че има достатъчно задължения, в които не се включват публични зрелища за забавление на народа. Има други нормални начини.
  • -19
    5
    селянин
    Е па много си изнервен бре
  • 29
    4
    Информативно
    Общински съвет Русе ,кмета и КАТ -Русе! Добре ли сте с главата? Как ще пуснете влакчето да минава през Ж.П.-прелеза на топлата вода за да навлезе на територията Русенски Кей? Мисля че има вероятност да стане баш атракцион или по точно с колелетата нагоре.Ще има ли ту,ту,ту..у у..... пуф,паф,паф,пуф......? Кой е този който ще позволи калпавият мото влака да преминава през пътя на истинският влак зареден с деца и туристи? Наред ли сте с главата? Започвам да се усъмнявам че общ.съвет Русе и тези които ще утвърдят маршрута са минали на "бело" или имат нужда от ежемесечни консултации в ЦПЗ-Русе.Моля обяснете на собствениците че русенски парк не е морската градина във Варна която е в пъти по голяма,както трябваше да обясните че в Дунав няма 5 или 7 бала вълни и морски прибой,а има речни годишни нива и наноси та позволихте да се пръкне това чудо от бетон под Рига.На нищо не прилича вече това.Кой ще обезопаси влака по улицата от хвърчащи напудрени селяци със видоизменени коли? Коя застрахователна компания ще се ангажира преди да фалира? Все пак сме в Булгаристан.Кой ще гарантира безопасноста на влака по улиците докато стигне до кея,КАТ -Русе ли? Русенската полиция е абдикирала от контрола по улиците на Русе свързан със ЗДП и ППЗДП е видно от ситуацията ежедневно или и това не е вярно? Мисля че е крайно време Русенци да започнат да канят КМЕТА на Русе,общински съветници от Русе,бизнесмени и областни координатори разни в сутрешните блокове на БТВ ,НОВА ТВ. И БМТ 1 за отговори по "някой въпроси*. Погледнете на какво приличат улиците от добросъвестни и учтиви водачи на МПС влезли и неизлези в правилника за движение.Имате глави на раменете или карфици?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари