Къде се крият русенци от жегите

4
Кеят е предпочитан след залез
Кеят е предпочитан след залез Видео: БНТ

Жегите в Русе и днес продължиха да поставят на изпитание жителите на крайдунавския град.

Русенският кей, на брега на Дунав, е любимо място за разходка на русенци и гостите на града. Наскоро той беше обновен и разширен, бяха направени детски площадки, сцени за събития и поставени много пейки, информира БНТ.

Единственият недостатък според русенци обаче, е малкото растителност, което в летните жеги се превръща в проблем. Въпреки това след залез слънце тук могат да бъдат видяни много хора, които се разхождат или си почиват на брега на реката.

Освен кея на Русе, хората тук добре познават Младежкия парк, който привлича жителите на града с дебелите си сенки и необятни алеи с цветя. Той е и място за срещи на поколения русенци, които могат да седнат в някое заведение, да се разходят с велосипед или да оставят детето си спокойно да играе.

Друго популярно място е единствения действащ скален манастир в България "Свети Димитър Басарбовски", намиращ се в непосредствена близост до Русе. Светата обител е и място за поклонение на румънски граждани, които считат светеца за покровител на столицата им Букурещ.

Оттук започва и Природен парк "Русенски Лом", едно от най- красивите места за разходка в Североизточна България.

Безспорно, едно от най- обичаните местности за отмора и забавление е местността "Лесопарка" известна сред русенци и като "Текето". Със своите скрити алеи, гори и двете си езера, тук можете да прекарате цял без да ви омръзне. С голямото си езеро лесопарка Липник е притегателно място за много любители на риболова.

Но това разбира се, са местата, които русенци използват за градска почивка - в дните, когато още не е дошло време за отпуск и откъсване от града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари